Geraardsbergen opnieuw gaststad voor unieke ultrarace…

Op 24 juli 2022 ontvangt Geraardsbergen opnieuw honderden wielerfanaten. De heuvelachtige stad vormt dan opnieuw het decor voor de start van de Transcontinental Race, een fietswedstrijd waarin solorijders en duo’s zonder hulp of ondersteuning 4000 kilometer door Europa fietsen.  Voor de vijfde keer alweer zet Geraardsbergen haar deuren open voor deze uitzonderlijke organisatie en voor de warme community die ze met zich meebrengt. De derde editie van deze ultrawedstrijd startte in 2015 voor het eerst in Geraardsbergen. Van de 179 deelnemers bereikten toen 90 deelnemers de eindmeet, een kleine 4000 kilometer verder in een kuststadje bij Istanbul.

De ingrediënten van deze extreme wielerwedstrijd zijn eigenlijk eenvoudig: deelnemers kennen start- en eindplek, en drie tussenliggende verplichte controlepunten. Elke rijder heeft een GPS-systeem dat zijn of haar positie in real time doorgeeft. Ze stippelen zelf hun parcours uit, en zijn gedurende de hele wedstrijd volledig zelfredzaam. Zorgen voor eten en drinken, een slaapplek zoeken, fietspech verhelpen… het maakt allemaal deel uit van deze toch wel heel bijzondere wedstrijd.

Wie de wedstrijd aanvat, zal niet alleen fysiek maar vooral ook mentaal het gevecht met zichzelf aangaan. De winnaar – en bij uitbreiding iedere deelnemer die de eindmeet haalt – peddelt zich geheid een weg naar eeuwige roem.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *