Geraardsbergen legt nadruk op goed zichtbare huisnummers…

Een leesbaar en goed zichtbaar huisnummer is belangrijk voor hulpverleners, politie- en brandweermensen. Toch hebben sommige woningen in Geraardsbergen en de deelgemeenten geen huisnummer of is het niet voldoende leesbaar of zichtbaar. De gemeenschapswachten van Lokaal Bestuur Geraardsbergen trekken daarom op ronde en geven een huisnummer plaatje af. “Een leesbaar en goed zichtbaar huisnummer kan levens redden. In noodsituaties is het cruciaal voor zowel hulpverleners, politie als brandweer om een eventueel slachtoffer snel te lokaliseren. Het ontbreken (of niet leesbaar zijn) van een huisnummer bemoeilijkt die taak. We roepen iedere burger dan ook op om te checken of zijn/haar huisnummer goed zichtbaar ophangt”, zegt burgemeester Guido De Padt.

Een huisnummer is in België dan ook verplicht. Toch hebben verschillende huizen in Geraardsbergen geen huisnummer plaatje (of is het niet goed leesbaar). De politie van Geraardsbergen/Lierde controleert hier regelmatig op. Zij krijgen daarbij versterking van de gemeenschapswachten van Lokaal Bestuur Geraardsbergen.

De gemeenschapswachten gaan preventief op ronde en bellen aan bij de huizen die geen (of een slecht leesbaar) huisnummer hebben. De bewoners krijgen een huisnummer plaatje met de vraag om dit binnen de week op te hangen. Is er niemand thuis, dan wordt het plaatje in de bus gestopt. Na een week gaan de gemeenschapswachten opnieuw langs. Als het plaatje niet is opgehangen, worden de bewoners gesanctioneerd met een GAS-boete. Uiteraard hoeven bewoners niet te wachten om zelf in actie te schieten. Een huisnummer plaatje kan gratis aangevraagd worden bij de dienst Bevolking.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *