Geraardsbergen in laatste rechte lijn voor Lotto festival Pedal…

Op 6 juli 2019 ontvangt Geraardsbergen De Tour de France als Parcoursgemeente met een waar volksfeest. Festival Pedal is een gratis evenement voor elke wielerliefhebber op 1 van de meest iconische plek van de sport: De Muur van Geraardsbergen. In de stad worden 3 Fanzones ingericht met aandacht voor elke type wielerfan. De gezellige terrassen van de grote markt, De familiezone op de Vesten & een feestpodium aan de kapel, zijn de 3 hotspots van de dag. De wedstrijd is volledig te volgen op grote schermen in elke zone.

Burgemeester Guido De Padt: Festival Pedal is een evenement dat de band van onze stad met het wielrennen benadrukt. Het is een beleving met voor ieders wat wils. In samenwerking met het stadsbestuur van Geraardsbergen, wil organisator Cravat Events een totale eventbeleving creëren. Met een leuke branding in retro stijl, vieren we de eerste overwinning van Eddy Merckx ook mee in Geraardsbergen en kleden we de stad feestelijk aan. Diverse activiteiten & animaties fleuren het hele TdF-parcours op. Naast Belgische trots : een fris biertje & een heerlijk pakje friet, zijn natuurlijk ook de Mattentaarten van de partij.

Maarten Fontaine (Event Manager): Met Festival Pedal, bieden we een dagvullend
programma aan voor het hele gezin. We zetten bovendien in op voldoende kwaliteitvolle facilitaire omkadering. Voor de echte wielerfans is ook de promotionele omkadering van enkele PRO-teams aanwezig op het festival, en wordt de hele dag muzikaal opgevrolijkt vanop het podium tijdens Studio Koersvelo, de leukste Live Radio die u in tijden zal gehoord hebben. Het BMX Freestyle team komt langs, we zoeken de Lotto Fan of the Day, ontmoeten enkele spetterende artiesten en theateracts & geven Live commentaar op het verloop van de wedstrijd. Op 06 juli wordt het parcours gesloten om 09u30. Dankzij een goede samenwerking met het gemeentebestuur & de politie, wordt alles in goede banen geleid.

Jurgen De Landsheer (Korpschef zone 5428 Geraardsbergen/Lierde) : We kijken uit naar een toeristische hoogdag voor onze stad, en maken ons klaar om 25.000 bezoekers te ontvangen. De hoogtepunten van de dag zijn ongetwijfeld om 11u00 de passage van de tourkaravaan, en tussen 13u00- & 13u25 de passage van de renners door de stad. Het publiek zal op en top kunnen genieten van een fantastische dag in het centrum met een ode aan het wielrennen. Alle details en nog veel meer zijn ter plaatse na te lezen in de unieke uitgave van de krant Journal Pedal of via de website www.festivalpedal.be.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *