Gemeenteraad Aalst kon niet doorgaan bij gebrek aan leden…

Deze avond is de gemeenteraad in Aalst niet kunnen doorgaan. Dit was het gevolg van het wegblijven van meerderheidspartij CD&V. Nadat D’Haese constateerde dat er niet voldoende gemeenteraadsleden aanwezig waren, moest hij noodgedwongen de gemeenteraad afgelasten. Alles is het gevolg van het ontnemen van de bevoegdheden van Ilse Uyttersprot (CD&V). De partij had nochtans eerder vorige week al laten uitschijnen dat ze van huidig burgemeester D’Haese een zet verwacht hadden om de brokken te lijmen. Ilse Uyttersprot verloor tijdens het college van burgemeester en schepenen op 4 november van dit jaar haar bevoegdheden als schepen van Sport, Cultuur, Jeugd, Vrije Tijd, De Werf Cultuurcentrum, Onderhoud gebouwen & logistiek, Gebouwen & Kerkfabrieken.

Op de jongste gemeenteraad verlieten ook Groen, Lijst A, sp.a en VB de zaal, waardoor besturen niet meer mogelijk was. Yves De Graeve (CD&V) kwam wel een woordje uitleg geven over wat er zich vanavond afspeelde. “De zes CD&V-verkozenen in de Aalsterse gemeenteraad blijven vanavond weg op de zitting”, zegde hij. “De fractie van CD&V-Aalst geeft hiermee een duidelijk signaal, en voegt er nog aan toe dat er met hen niet te sollen valt. Met dit uitzonderlijk initiatief schaart de fractie zich achter schepen Ilse Uyttersprot.

Christophe D’Haese wil zo snel mogelijk een nieuwe gemeenteraad op poten zetten, waarop ook dezelfde agendapunten in aanmerking zullen komen. Hij voegde er nog aan toe dat er wel zal beslist worden, ongeacht het aantal aanwezigen. Vraag is wel of hij hierin zal lukken. “De ene blijft weg om de verdeeldheid in eigen rangen te maskeren, de andere durft – ondanks stoere aankondigingen over interpellaties in de media – de inhoudelijke confrontatie blijkbaar niet aan”, aldus D’Haese (N-VA). Vraag die bij CD&V blijft hangen is wel of Ilse Uyttersprot haar bevoegdheden zal terug krijgen. Hoelang gaat dit politieke spelletje nog blijven duren, nu ook Katrien Beulens zich genoodzaakt voelt om haar partij te volgen in hun standpunt, dat door fractieleider Eddy Couckuyt wordt gedragen.

 

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *