Gemeentebestuur Lede versoepelt coronamaatregelen…

In de gemeente Lede zijn sport- en jeugdactiviteiten -13 jarigen opnieuw toegelaten vanaf 18 januari 2021. De maatregelen uit het burgemeestersbesluit houdende extra veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus gelden tot en met zondag 17 januari. Hierna wordt het burgemeestersbesluit opgeheven. Sportclubs, cultuur- en jeugdverenigingen mogen, met respect voor de federale richtlijnen, vanaf maandag 18 januari hun werking voor -13 jarigen opnieuw opstarten en dit zowel binnen als buiten. Vanaf maandag worden dus geen strengere maatregelen meer opgelegd dan opgenomen in het ministerieel besluit en de geldende sectorprotocollen. Activiteiten met +13 jarigen, al dan niet in georganiseerd verband, mogen enkel buiten doorgaan, met maximaal 4 personen én met 1,5 meter afstand.

Sportcomplex De Ommegang, de gemeentelijke voetbalvelden en de gemeentelijke lokalen kunnen opnieuw gehuurd worden voor jeugdactiviteiten. De kleed- en doucheruimtes blijven, zoals federaal opgelegd, gesloten. We vragen aan de clubs en verenigingen om de sectorprotocollen strikt na te leven en hier streng op toe te zien. Kijk ook de reservaties van je club of vereniging na en geef tijdig aan de sportdienst of dienst lokalenbeheer door welke reservaties geannuleerd mogen worden.

Het aantal coronabesmettingen in Lede is de voorbije weken gedaald, maar de cijfers overschrijden nog steeds de drempelwaarde. Om het aantal besmettingen verder te doen zakken, moeten we volhouden: houd voldoende afstand, vermijd nauwe contacten (op één knuffelcontact na), was regelmatig je handen, draag een mondmasker waar dat verplicht is, organiseer geen bijeenkomsten en woon ze ook niet bij. Blijf als ouder bijvoorbeeld niet staan om een praatje te maken wanneer je je kind afzet aan de sportclub of jeugdbeweging. Enkel op die manier kunnen we de verspreiding van het coronavirus verder vertragen.

Het lokaal bestuur wil alle kinderen, ouders, clubs en verenigingen bedanken voor hun geduld en doorzettingsvermogen, en wensen alle kinderen alvast veel plezier in hun sportclub of jeugdvereniging.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *