Gemeente Lede reikt prijs voor cultuur en cultuurlaureaat uit…

Het gemeentebestuur reikt voor de vijfde keer de Prijs voor cultuur en de Cultuurlaureaat uit in 2020. Nieuw is de toe- kenning van een Prijs voor cultuurjubilaris. Met deze prijzen wil de gemeente bijzondere culturele prestaties van haar inwoners in de kijker zetten. De Prijs voor cultuur beloont een vereniging die op artistiek of cultureel vlak een bijzondere prestatie heeft geleverd. De prijs bedraagt 500 euro en kan uitgereikt worden aan verenigingen die in de gemeente gevestigd zijn of een sterke culturele binding hebben met Lede. Met de Cultuurlaureaat bekroont de gemeente een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele leven. Deze laureaat is iemand die in de gemeente woont of die een sterke culturele binding heeft met de gemeente. Hij of zij ontvangt twee abonnementen voor de cultuurprogrammatie van GC De Volkskring voor 2 seizoenen.

De Prijs voor cultuurjubilaris kan worden uitgereikt aan een persoon die zich minstens 25 jaar belangeloos en onafge- broken heeft ingezet als bestuurslid of vrijwillig medewerker van een vereniging, aangesloten bij de culturele raad. Hij of zij ontvangt een kunstwerk aangeleverd door de kunstacademie.

Elke persoon of vereniging uit Lede kan kandidaten voor- dragen. Dit gebeurt schriftelijk, duidelijk gemotiveerd en met vermelding van naam en adres van de voordrager op een voordrachtformulier. De voordrachtformulieren vind je op www.lede.be en bij de cultuurdienst. De kandidaturen moeten ingediend worden voor dinsdag 31 december bij de cultuurdienst. De bekendmaking van de winnaars en de uitreiking van de prijzen vindt plaats op zondag 8 maart 2020 in GC De Volks- kring. Nadien is er een muzikaal optreden en een receptie.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *