Gemeente Lede belt 85 plussers en alleenstanden op…

De coronacrisis sleept inmiddels al meerdere maanden aan. De curve evolueert positief, de lockdownmaatregelen zijn ietwat versoepeld, maar de maatschappij zal nooit meer zijn zoals vroeger. Sommige mensen wennen vlotjes aan de nieuwe normen en regels, voor andere mensen is de situatie ingewikkelder. Vaak krijgen mensen financiële problemen door de economische impact van de crisis. Maar daarnaast is er ook de stijgende vereenzaming, verveling en een chronisch gebrek aan sociale contacten. Niet in het minst voor alleenstaande bejaarden blijft de huidige situatie medisch, sociaal en mentaal moeilijk. Lede besliste daarom, na de eerdere belronde naar alle gebruikers van de thuisdiensten van het OCMW, om een nieuwe belronde te organiseren.

Uit de vorige belronde en uit de contacten die de sociale dienst met de Ledenaars heeft, is gebleken dat er in Lede heel wat samenhang en solidariteit is. Een aantal mensen dreigen echter uit de boot te vallen. Daarom organiseert de sociale dienst preventief een nieuwe belronde, gericht naar inwoners van Lede, ouder dan 85 jaar en alleenstaand. We willen nagaan hoe het met hen gaat. Hebben ze voldoende hulp en ondersteuning van familie, buren of vrienden? Kan ons lokaal bestuur extra helpen of ondersteunen? Dit kan gaan om praktische hulp zoals een doorverwijzing naar ons vrijwilligersnetwerk voor boodschappen, de opstart van maaltijdbedeling of poetsdienst, maar ook psychosociale hulp en ondersteuning via een maatschappelijk werker van de sociale dienst.

Medewerkers van de sociale dienst, bijgestaan door enthousiaste collega’s van het gemeentebestuur die zich vrijwillig aanboden om te helpen, zijn op dit moment volop bezig met het contacteren van de mensen. Het is te vroeg voor conclusies, maar het is wel al duidelijk dat het initiatief positief wordt onthaald door de gecontacteerde burgers.

Heb je zelf hulp nodig of ken je iemand die hulp nodig heeft, contacteer dan de sociale dienst op 053 80 20 22.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *