Gemeente Haaltert zet verder in op groene stroom…

De gemeente Haaltert zet als trendsetter, althans zo noemen ze zichzelf in deze mededeling, verder in op groene energie dankzij nieuwe zonnepaneleninstallaties met energiedeelsysteem. Lokaal bestuur Haaltert zet opnieuw een stap richting groenere energie dankzij 2 nieuwe zonnepaneleninstallaties met energiedeelsysteem. Deze installaties werden geplaatst op het nieuwe kinderdagverblijf in Denderhoutem waarboven al 2 noodwoningen te vinden waren. Door het energiedeelsysteem wordt de energie efficiënt verdeeld. “Binnen het burgemeester convenant zetten we in op energiebesparende maatregel voor onze gebouwen. Het plaatsen van zonnepanelen op deze gebouwen met het delen van de vrijgekomen energie is een grote stap in het energiezuiniger maken. Onze doelstelling wordt hierdoor bereikt,” zegt burgemeester Veerle Baeyens.

“Het klimaatneutraal maken van onze gebouwen is een werk van lange adem waar we gestaag aan verder werken: we namen al heel wat maatregelen om op korte termijn energie te besparen en zo de energiefactuur binnen de perken te houden maar het zijn vooral ook deze structurele maatregelen die een groot verschil maken op weg naar een duurzaam en energievriendelijk Haaltert,” voegt de Schepen van Milieu Phaedra Van Keymolen er nog aan toe.

Boven het nieuwe kinderdagverblijf in de Molenstraat in Denderhoutem bevinden zich 2 gemeentelijke noodwoningen. Aangezien deze niet continu bewoond worden, werd er voor het gebouw gekozen voor zonnepaneleninstallaties – goed voor 4.000 kWh per jaar – met energiedeelsysteem. Op die manier kan er op maandelijkse basis bekeken worden hoe de energie verdeeld moet worden.

Door te kiezen voor dit systeem wil het lokaal bestuur als trendsetter fungeren binnen de regio en voor de inwoners. Want dankzij het delen van de elektriciteit binnen hetzelfde gebouw ontstaat er minder belasting op het net, aangezien de te veel geproduceerde energie ter plaatse wordt geconsumeerd. Het gedeelte dat niet verbruikt wordt, wordt opnieuw op het net gezet.

Dat is weer een volgende stap richting groene energie voor de Haaltertse gebouwen. Ook op het Sociaal Huis, bibliotheek Haaltert, muziekacademie Denderhoutem, en IBO De Pagadder zijn namelijk al zonnepanelen (zonder energiedeelsysteem) te vinden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *