Gemeente Erpe-Mere koopt extra camera’s…

Het gemeentebestuur heeft sinds begin dit jaar twee extra verplaatsbare camera’s in bezit. Deze zullen vanzelfsprekend worden ingezet om de strijd tegen sluikstorters en andere vormen van openbare overlast, nog beter te kunnen aangaan. Sluikstort, zwerfvuil en vandalisme blijft op veel plaatsen jammer genoeg een probleem. Met de inzet van camerabewaking wil het gemeentebestuur sluikstorten en vandalisme ontraden en eventuele overtreders kunnen identificeren. In het voorjaar van 2019 werden de eerste beelden gemaakt. Drie verplaatsbare camera’s verschenen her en der in het straatbeeld, de ene keer al beter zichtbaar dan de andere keer. Heel wat vaststellingen later besliste het gemeentebestuur om nog twee extra verplaatsbare camera’s aan te kopen. Op die manier heeft het gemeentebestuur sinds januari 2020, vijf verplaatsbare camera’s ter beschikking.

Alle locaties waar de voorbije jaren regelmatig zwerfvuil werd aangetroffen of vandalisme te noteren viel, werden in kaart gebracht. Dit leidde tot een lijst van 43 locaties waar de camera’s worden ingezet. Indien op een andere locatie een problematiek wordt vastgesteld, kunnen de camera’s na positief advies van de politie, ook daar ingezet worden. Aan de gemeentegrenzen komen waarschuwingsborden die aangeven dat er overal in de gemeente kan gefilmd worden.

De camera’s worden ingezet tegen vandalisme op begraafplaatsen en bij uitbreiding op gans het openbaar domein; Sluikstorten; Verstoring van de openbare orde en de openbare veiligheid (zoals op bijvoorbeeld publiek toegankelijke evenementen). Afhankelijk van de soort overtreding zal ofwel de politie ofwel de GAS-ambtenaar de sanctionering verder opvolgen. Een verwittigd man is er twee waard.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *