Gemeente Denderleeuw organiseert een infosessie ‘hoe leg ik mijn tuin aan’…

Heb je plannen om binnenkort je tuin aan te leggen of opnieuw in te richten. Ben je je bewust van de nadelen van veel verharding in je tuin. Ben je het er mee eens dat strakke gazons weinig te bieden hebben. Wil je het over een andere boeg gooien ten gunste van biodiversiteit en het klimaat. Kom dan op 21 mei 2022 naar de infoavond en krijg tips & tricks van onze tuincoach om je tuin klimaatrobuust te maken. Wist je dat particuliere tuinen zo’n 10% van de Oost-Vlaamse grondoppervlakte bedragen? In veel van deze tuinen zien we nog al te vaak verharding of strakke gazons en is er weinig aandacht voor biodiversiteit en inheems groen. En dat is jammer, want zonder zware investeringen is er heel wat mogelijk om je tuin aanzienlijk te bufferen tegen hitte, droogte en wateroverlast.

Op zaterdag 21 mei nodigen we een provinciale tuincoach uit om tijdens een infosessie meer uitleg te geven over klimaatrobuuste tuinen en hoe je hieraan begint. De tuincoach is inhoudelijk expert op vlak van natuurlijke tuinen. Hij kan via duidelijke en toegankelijke communicatie tuineigenaars enthousiasmeren en informeren over de grote principes van natuurlijke tuinieren, ontharden, water vasthouden, inheems groen …

Geïnteresseerden mogen zich verwachten aan een onderhoudende en boeiende uiteenzetting van 2 à 3 uur door de tuincoach, individuele consultatierondes aansluitend op de presentatie: op basis van foto’s en plannetjes kan je een kort persoonlijk tuinadvies krijgen. Een rondleiding in de tuin van ’t Kasteeltje tussen de consultatierondes door. Er wordt wel geen (voor)ontwerp getekend, noch plantenadvies gegevens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *