Geen ‘droi daugen’ maar ‘drie dagen’ Cirk! in Aalst…

Neen vrijdag start niet het Aalsterse Carnaval, maar de ajuinen zijn wel klaar om iets dat drie dagen duurt, op zich laten af te komen. De elfde editie van CIRK! komt eraan. Deze wordt in een nieuw jasje gestoken, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een nieuwe look&feel pakt CIRK! uit met een Aalsterse circusschool: Studio CIRK!. Zo wordt CIRK! een totaalconcept met het driedaagse festival, de circusschool en de circusvoorstellingen in cultuurcentrum De Werf. Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus palmen meer dan 30 artiesten de binnenstad in met meer dan 110 voorstellingen. Het fel gesmaakte CIRK!-recept blijft, maar krijgt een nieuwe, frisse en speelse verpakking. In het nieuwe logo herken je ongetwijfeld verschillende circusattributen. Deze bouwblokken zijn de fundamenten van de nieuwe huisstijl. De volgende maanden zullen ze een prominente rol spelen in het Aalsterse straatbeeld.

Dit jaar wordt de CIRK!-familie uitgebreid met Studio CIRK! en CIRK!aBOEM, waar kinderen zelf de knepen van het circusvak kunnen aanleren. Kijk je liever naar het podium in plaats van er zelf op te staan? Dan ontvangt cultuurcentrum De Werf je met veel plezier op één van hun circusvoorstellingen in het volgend theaterseizoen. De voormalige kapel in het huis van Clara wordt de thuishaven van Studio CIRK!, de gloednieuwe circuswerking van de stad, georganiseerd in samenwerking met de circusschool Sarakasi. In dertig lessen ontdekken kinderen de kneepjes van het circusvak. Bij de jongere deelnemers ligt de nadruk eerder op spel dan op techniek. Spelenderwijs leren ze het circusmateriaal en hun eigen lichaam kennen. Langzaamaan worden de lessen technischer en wisselen spel en techniek elkaar af in een inspirerende omgeving. De lessen starten op 21 september en vinden steeds op zaterdagvoormiddag plaats. Er zijn drie lesgroepen, ingedeeld per leeftijdscategorie. Inschrijven doe je via www.cirkaalst.be, www.ccdewerf.be of via de balie van cultuurcentrum De Werf.

Het familiefestival CurieuzeNeuze is al enkele jaren een vaste waarde in De Werf tijdens de paasvakantie. Deze workshops en podiumvoorstellingen worden omgedoopt tot CIRK!aBOEM. Het volledige programma vind je op www.ccdewerf.be. Voor de voorstellingen in Schotte, het stadspark en de Sint-Jozefskerk heb je tickets nodig (5 euro in Schotte en het stadspark, 3 euro in de Sint-Jozefskerk, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar en 1,50 euro voor houders van een UiTPAS met kansentarief). Deze zijn vanaf 29 juni (vanaf 10.00 uur) te koop via www.ccdewerf.be of aan de balie van CC De Werf. Tijdens CIRK! kun je ook tickets kopen aan de infostand op de Grote Markt.

CIRK!, dat is niet enkel kijken naar indrukwekkende, grappige of ontroerende voorstellingen. Je kunt er ook zelf je circusei kwijt. Ideaal voor wie wat extra actie wil en zélf deel wil uitmaken van deze CIRK!-editie. ReCIRK!lage CIRK! mag dan wel een nieuwe huisstijl hebben, de CIRK!-figuren die de vorige 10 jaar het straatbeeld sierden, worden niet vergeten. Van de oude spandoeken kan je van 15 t.e.m. 18 augustus draagtassen en vlaggenlijnen maken in het onthaalcomplex Keizershallen (Keizersplein 21b, Aalst). De draagtas krijg je uiteraard mee naar huis. De vlaggetjes zullen tijdens het festival de pleinen in een feestjasje stoppen. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel verplicht via www.cirkaalst.be, waar je ook meer info vindt over de verschillende sessies.

Studio CIRK! initiatie Twijfelt je kind nog of hij circusartiest wil worden? Op de binnenkoer van het stadhuis kan het alle technieken even komen uitproberen. Studio CIRK! staat er op zaterdag 24 en zondag 25 augustus klaar om op al je vragen een antwoord te bieden en om te tonen wat ze allemaal in huis hebben. Zaterdagavond is party-avond op de Pupillen. Vanaf 22.00 uur brengen de dj’s je er in ware ATeamstijl vanuit hun helikopter aan het dansen. Je vindt het volledige programma op de nieuwe website www.cirkaalst.be

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *