Geen Carnaval Oilsjt zonder ‘De Aalsterse Gilles’…

De Aalsterse Gilles tellen 88 effectieve leden, waarvan 30 gilles met hoed. Eveneens zijn er nog een 20-tal vaste medewerkers en reeds een aantal aanvragen tot lidmaatschap voor het komende werkjaar. Nieuwe kandidaten zowel gilles, ceremoniemeesters, muzikanten als appelsiendragers blijven op vandaag uiteraard welkom. “Wanneer ik de Gilles hoor, is Carnaval echt begonnen.” hoort men wel eens wanneer het over onze folklorevereniging gaat… Naast de kadans van onze klompen zijn het onze herkenbare en aanstekelijke deuntjes die aangeven dat Aalst carnaval echt begonnen is. Ons trommelkorps is op dit moment voltallig. Omdat we jullie graag ieder jaar wegblazen met dat typische ‘gillesgeluid’ is de vereniging vandaag actief op zoek naar koperblazers om ons muziek te versterken.

De Aalsterse Gilles trekken dit jaar naar goede gewoonte de kop van de 91ste stoet. Na opstelling in de Majoor Charles Claeserstraat, vertrekken zij om 12.50 uur aan het Stationsplein.Zij verzorgen ook dit jaar bij aankomst op de Grote Markt een rondedans voor de tribunes. De traditionele bezemdans op de Grote Markt vindt plaats op maandag 4 maart om 14.00 uur. Opnieuw worden er tussen de 300 à 400 bezempjes, getrouwe kopij van die waar de Aalsterse Gilles mee dansen, te grabbel gegooid. “Nadien voegen we ons opnieuw bij de maandagstoet ter hoogte van het Vredeplein”, zegt Marieke Leyssens.

Gedurende het jaar zullen er onderhoudswerken aan de hoeden gebeuren. De vereniging dient op korte tot middellange termijn nieuwe pluimen aan te schaffen t.g.v. slijtage en schades. Ook de bellengordels en vesten zijn aan vernieuwing toe, … Het maken van nieuwe bellengordels werd gestart, voor de vesten dienen we budgetten te voorzien in de komende jaren. Er werden in de afgelopen maanden ook reparaties uitgevoerd. Hiervoor zullen we ook dit jaar, voor de tiende keer, ons eetfestijn organiseren. Deze jubileumeditie zal doorgaan op 14 en 15 september in SBS De Duizendpootjes, Binnenstraat te Aalst. Dit jaar valt ons eetfestijn samen met de autoloze zondag, daarom dit jaar als visie “Gilles goan groeng”. Naast extra inspanningen om waar mogelijk voor lokale leveranciers en/of korte keten te gaan, afval te beperken, zal onze gekende kaart uitbreiden met een vegetarische schotel. We voorzien ook nog een aantal andere initiatieven maar daarover meer in een bijkomend persbericht in aanloop naar het eetfestijn…

In samenwerking met Delhaize wordt er ook dit jaar een witte carnavalswijn op de markt gebracht. Het werd een wijn uit de Languedoc streek op basis van de sauvignon druif. Sauvignon is een druif die veel frisheid in de mond geeft en makkelijk drinkbaar is door zijn souplesse. Serveer hem als aperitief of bij een slaatje , bij koude visgerechten en schaal-en schelpdieren zoals mosselen. Het label werd geïnspireerd op onze pin 2018-2019.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *