Geef kleur aan je stad tijdens een digitaal participatiemoment…

Provincie Oost-Vlaanderen werkt samen met de stad Geraardsbergen aan de afbakening van het kleinstedelijk gebied. Samen met de Geraardsbergenaars maken ze een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) op om toekomstige ontwikkelingen vast te leggen. Een eerste stap is de publieke raadpleging van de startnota, waarbij deelnemers hun bevindingen kunnen delen. Deze publieke raadpleging loopt van 3 mei t.e.m. 1 juli 2021. Meer info wordt gegeven tijdens een digitaal participatiemoment op donderdag 6 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Inschrijven op voorhand is gewenst.

De bedoeling van dit project is de grenzen van het stedelijk gebied Geraardsbergen af te bakenen. “Samen met onze Geraardsbergenaars gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals: tot waar reikt onze stad en waar begint de open ruimte? Hoe zorgen we ervoor dat Geraardsbergen een stad is waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen,” zegt schepen Véronique Fontaine, bevoegd voor Ruimtelijke Planning.

Om iedereen voldoende te informeren, organiseren de Provincie en de stad een digitaal participatiemoment op donderdag 6 mei 2021 van 19.30 uur tot 21 uur. Deelnemers krijgen er informatie over het project, de procedure, de startnota en hoe men zijn mening kan geven. Het digitaal participatiemoment verloopt via het programma Microsoft Teams. Het is verplicht om in te schrijven vóór 6 mei 12.00 uur via www.oost-vlaanderen.be/geefkleuraanjestad. Wie er niet kan bij zijn, kan de presentatie herbekijken of de posters of brochure online lezen. Breng zeker een bezoekje aan de onbemande infotentoonstelling in Den Bleek (Guilleminlaan 4).

Het zijn bijzondere tijden en we proberen iedereen zo goed mogelijk te betrekken met de mogelijkheden die we hebben. “We zijn ons ervan bewust dat een digitaal participatiemoment niet voor iedereen even toegankelijk is. Wil je toch liever persoonlijk contact? Dat kan! Je kan je vraag mailen of telefonisch contact met ons opnemen. Indien noodzakelijk kunnen we ook een persoonlijke afspraak maken,” voegt gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Ruimtelijke Planning er nog aan toe.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *