Gebrekkige signalisatieborden in Nieuwstraat Denderhoutem…

Ter hoogte van het kruispunt van de Nieuwstraat met de Dwarsstraat worden momenteel rioleringswerken uitgevoerd. Je kan komende vanuit de Lebeke niet doorrijden in de Nieuwstraat richting Dorp, al het verkeer moet door de Dwarsstraat. Opvallend is de gebrekkige signalisatie-borden die opgesteld staan ter hoogte van de parking aan de pastorij. Hier is veel verkeer dat uit de richting Aalst of Ninove komt via het Dorp. Veel zwaar vervoer rijd toch nog de Nieuwstraat in, en moet dan aan het kruispunt met de Ankerstraat rechtsomkeer maken. Met een oplegger vrachtwagen of een autobus is dit niet altijd vanzelfsprekend.

Door deze werkzaamheden moeten de bussen van Muylaert, die in opdracht van De Lijn rijden, hun route aanpassen. Mensen die willen opstappen aan het benedendorp richting Aalst of Ninove, zijn eraan voor de moeite. Door de rioleringswerken rijden de autobussen via de Schoolstraat naar Borrekent, Dwarsstraat, en zo naar de Lebeke, of via de Borrekent richting Zonnestraat, vondelen, en Anderenbroek naar Aalst.

Aangezien het hier om een aansluiting op het rioleringsnetwerk van een zijweg ter hoogte van de Nieuwstraat gaat, zullen de werken nog enige tijd in beslag nemen. Om op een veilige manier te kunnen werken,  is de aannemer genoodzaakt deze omleiding door te voeren. De gemeente Haaltert schiet wel weer tekort in hun communicatie. Men had de inwoners eerder kunnen op de hoogte brengen van de geplande werken. De omleiding loopt via Dwarsstraat, Borrekent, Schoolstraat, Adv. De Backerstraat naar het Dorp, dat in beide richtingen. De werken duren tot zondag 27 januari. Dit kan nog veranderen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *