Gebrek aan voldoende parking bij TechniGo op de Ledebaan…

Nadat eerder in mei 2021 de Provincie besliste om de parkeerruimte onder het viaduct op de Boudewijnlaan dicht te maken met een afsluiting, besliste de schooldirectie van TechniGo deze week om geen leerlingen meer te laten parkeren die met de wagen naar school komen. Alle leerlingen die al beschikken over een rijbewijs en met de wagen naar school komen kregen een berichtje waarop het volgende staat. Door werkzaamheden aan de brug over de Boudewijnlaan is de school heel wat parkeergelegenheid kwijt geraakt. Er is gewoon te weinig parking voor alle personeelsleden en de leerlingen. Er is door de directie besloten dat er vanaf vrijdag 1 oktober geen leerlingen meer mogen parkeren op campus Ledebaan. Er is wel parkeergelegenheid in de omliggende straten van de school. Het directieteam werkt ondertussen verder, op zoek naar een betere oplossing voor dit probleem. Vriendelijke groet Directieteam.

De directie van de school kreeg eerder dit jaar de vraag of ze de parkeerruimte onder het viaduct, waar de beheerder van de gewestweg gedurende twee jaar herstellingen aan uit voerde, wilden afhuren. Op dit voorstel is de school niet ingegaan, met als gevolg dat de provincie besliste om de parkeerruimte af te sluiten met een omheining. Parkeren onder het viaduct, wat dus al jaren kon, was dus al niet meer mogelijk sinds het einde van vorig schooljaar. Er waren wel nog een vijftig-tal parkeerplaatsen niet onder het viaduct, maar die zouden dus nu ook verdwijnen.

Kunnen we hier spreken van een gemiste kans om het parkeerprobleem dat er zich dreigt te vormen in de straten rond de Ledebaan, op een andere manier aan te pakken. Er werd aan de schooldirectie gevraagd of ze wilden betalen voor het gebruik van de parkeerruimte onder het viaduct, maar daar was blijkbaar geen budget voor. Misschien moet de stad Aalst tussenkomen. In Aalst zijn er nog plaatsen waar men vroeger onder het viaduct kon parkeren. Een voorbeeld daarvan is aan de Dendermondsesteenweg, ook hier werd de mogelijkheid om te parkeren onder het viaduct ongedaan gemaakt. Vraag is waar dit voor nodig is. Het viaduct vertoonde dan wel veel gebreken zoals het afbrokkelen op diverse plaatsen, maar dat probleem schijnt intussen opgelost te zijn. Moest men in Brussel, Antwerpen of Gent alle parkeerruimtes onder viaducten afsluiten, dan zit alles potdicht.

Vraag is nu of de omliggende straten rond de Ledebaan, de Welvaartstraat en de Sinte-Annalaan het toenemend parkeren van al deze wagens zal kunnen blijven slikken. Het staat er nu al vol van bewoners die geen garage hebben. Als alle leerlingen nu ook nog op straat moeten gaan parkeren voor een volle dag, waar gaat dit stoppen. Hopelijk komt er snel een oplossing uit de bus om de auto’s van de leerlingen een veilige parkeerplaats aan te bieden. Misschien eens de kop opsteken bij het stadsbestuur.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *