Fotowedstrijd Wiki loves Denderland wil het erfgoed van de regio in de kijker zetten…

Erfgoedcel Denderland organiseert een regionale fotowedstrijd als onderdeel van Wiki loves Heritage en de internationale wedstrijd Wiki loves Monuments. Stuur je beste foto’s van erfgoed, cultuur en tradities uit Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove in voor 30 september 2024. Al sinds 2011 roept Wikimedia iedere zomer op om de mooiste foto’s van erfgoed toe te voegen aan Wikipedia. Aan fotogenieke plaatsen en tradities is er in Denderland geen gebrek en ook fotografisch talent is in onze regio zeker aanwezig. Alleen is hier op ’s werelds grootste encyclopedie tot nu toe weinig van terug te vinden. Met deze fotowedstrijd wil Erfgoedcel Denderland daar graag verandering in brengen.

In samenwerking met Wikimedia België richtte de erfgoedcel een lokaal wedstrijdportaal in op Wikimedia commons. Bovendien doen alle foto’s uit de wedstrijd Wiki loves Denderland ook automatisch mee met de twee nationale wedstrijden. Meedoen is dus de boodschap. Want wie weet win je naast eeuwige roem ook een mooie geldprijs van maar liefst 500 euro.

Haal je fototoestel uit de kast of zorg dat je telefoon opgeladen is en trek er deze zomer in onze regio op uit. Of snuister in je digitale fotocollectie of oude fotoboeken en ga op zoek naar de mooiste beelden uit Denderland. Een mooie kans om je fotografisch talent in de kijker te zetten.

(Foto: Erfgoedcel Denderland)

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *