Foto’s en kunst te zien in oud gemeentehuis Heldergem…

Het gerenoveerde oud gemeentehuis in Heldergem heropent op vrijdag 21 mei met een foto- en kunsttentoonstelling. Door de coronapandemie is het onmogelijk om een feestelijke opening mogelijk te maken. In plaats daarvan zal er een fototentoonstelling over Heldergem doorgaan, ingericht door de Dorpsraad Heldergem en de Heemkundige kring. Twee Heldergemse kunstenaars brengen kunst onder de aandacht tijdens een tentoonstelling. Dit alles conform de coronamaatregelen. Op deze manier wordt de leegte die het afgelasten van de traditionele Pinksterkermis met zich meebrengt, toch kwalitatief opgevuld. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens het komende Pinksterweekend, op vrijdag 21 mei van 19.00 tot 21.00 uur, op zondag 23, en maandag 24 mei van 14.00 tot 18.00 uur.

Sonja Van Valckenborgh stelt keramiek en schilderijen tentoon, en Maggy Van Hoorde beeldhouwwerken en schilderijen. “Met het oud gemeentehuis zal de site in Heldergem multifunctioneel gebruikt kunnen worden,” zegt burgemeester Veerle Baeyens. Het doet goed de deuren na lange tijd opnieuw te kunnen openen met deze tentoonstelling voegt ze er nog aan toe.

Vanaf 9 juni gaat het oud gemeentehuis in de gemeentelijke verhuur. De locatie kan dan gehuurd worden via ZOEM (www.haaltert.be). Dit is gratis voor erkende verenigingen. “We blijven investeren in gratis, kwalitatieve ontmoetingsruimte voor onze talrijke erkende verenigingen. Dit is niet alleen een versterking voor Heldergem, maar voor heel Haaltert!” zegt Bart Ottoy, schepen Cultuur en Feestelijkheden.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *