Forza wil oplossing voor skatepark dat afgebroken wordt…

In Ninove is Forza niet akkoord met de manier waarop het Lokaal Bestuur wil tewerk gaan omtrent de afbraak van het huidige skatepark. Volgens de partij is het te vroeg om deze nu al af te breken. Tijdens de laatste gemeenteraad werd het bestek voor de overheidsopdracht met als voorwerp ‘levering en montage van skatetoestellen van een modulair skatepark te Ninove’ goedgekeurd. Het skatepark wordt afgebroken in de periode van 19 tot en met 23 april. Vlaams volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid van Forza Ninove Ilse Malfroot vreest echter dat de afbraak veel te vroeg gebeurt. De opbouw van een skatepark vergt namelijk veel voorbereidingswerk. Alleen al de modulaire opbouw , het lassen en monteren duurt al snel 2 tot 3 maand. Dit wil dus zeggen dat de skaters, BMX’ers, steppers… gedurende lange tijd hun favoriete sport niet zullen kunnen beoefenen.

Skatepark langer laten staan of verplaatsen naar indoor locatie. Dit kan niet de bedoeling zijn, stelt Ilse Malfroot, gemeenteraadslid voor Forza Ninove. Ze zal op de gemeenteraad  van maandag aanstaande 2 voorstellen doen, om ervoor te zorgen dat de ’urban sporters’ hun hobby kunnen beoefenen. Een eerste voorstel bestaat erin om de huidige toestellen te behouden tot wanneer de nieuwe toestellen kunnen worden geplaatst.

Een tweede voorstel is om de toestellen die worden afgebroken, onmiddellijk herop te bouwen in een leegstaand industrieel pand in de buurt, zodanig dat de jeugd hun favoriete sport indoor kan blijven beoefenen. Een indoor terrein ter beschikking stellen heeft alleen maar voordelen.

Clubwerking ‘urban sports’ uitbouwen. Op deze manier zou de jeugd het ganse jaar door, dus ook bij slecht weer, kunnen bmx’en, steppen…  Er zou zelfs een volledige clubwerking met indoorlessen kunnen opgezet worden. De laatste jaren winnen de “urban sports” alleen maar aan populariteit. Het zou fijn zijn indien Ninove hier mee op de kar zou springen. Het is zelfs zo dat Ninove een pand in eigendom heeft, de vroegere textielfabriek aan de Burchtdamsite, dat zou kunnen ingericht worden als indoor park. Ook de Fabeltasite zou kunnen gehuurd worden van de eigenaar, zolang het pand niet voor andere doeleinden wordt gebruikt.

Door een van deze panden her in te richten zou de jeugd eindelijk een  indoorsportplek voor ’urban sports’ krijgen. Hopelijk volgt de gemeenteraad deze visie en zet Ninove zich op de kaart als jeugdvriendelijke stad.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *