FOCA RUN wil de kaap van 100.000 euro overschrijden!…

Volgende week vrijdag 24 juni wordt aan het Oordegemdorp in Lede voor de 2de keer gelopen t.v.v. het Kinderkankerfonds. Vijf jaar is het intussen geleden dat Roland Uyttendaele en Marc Foket aanklopten bij de organisatoren van de Calipage Run uit Wetteren om ook in Oordegem een stratenloop te organiseren tvv het goede doel. De eerste editie van de Foca Run 2017 was met 600 deelnemers meteen een schot in de roos. Op een massaal bijgewoonde slotreceptie kon een cheque van 21.130 euro aan het Kinderkankerfonds overhandigd worden. De samenwerking tussen Foca Run en Calipage Run werd nog versterkt en bezegeld met een beurtrol. Wat in Oordegem kon moest ook in Wetteren lukken en Rik Ost en Bart Maes lokten voor de Calipage Run 2018 ruim 1200 deelnemers naar de Warande! Met een opbrengst van maar liefst 35.162 euro werd bij MFP Sint Lodewijk een buitenfitness gerealiseerd en tal van elektrische rolstoelfietsen en handbikes aangekocht.

In 2019 lastte Oordegem een sabbat jaar in en om de continuïteit te verzekeren organiseerde Wetteren een nieuwe Calipage Run t.v.v. het Immuno-T project van prof. Dr. Tessa Kerre van UZ Gent. Die editie van 2019 bracht 14.153 euro op. Post corona, na 2 jaar van uitstel staat nu de 2de Foca Run in Oordegem op het programma en gaat de opbrengst andermaal en integraal naar het Kinderkankerfonds.

Intussen staat de teller van wat beide organisatoren samen voor het goede doel verzamelden op 70.445 euro! “De kaap ronden van 100.000 euro zou mooi zijn!” klinkt Marc Foket van Foca keukens ambitieus. De organisatoren hopen op goed weer en een massale opkomst en rekenen daarbij op iedereen die het kinderkankerfonds een warm hart toedraagt.

Inschrijven kan online aan een verlaagd tarief tot 23 juni. De dag zelf kan er ter plaatse nog ingeschreven worden aan het standaardtarief. Alle info op www.focarun.be.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *