Finse kotstudente verblijft in woonzorgcentrum Mijlbeke…

Gedurende 12 weken neemt de Finse studente Henna haar intrek in WZC Mijlbeke. De studente verpleegkunde loopt stage in het OLV Ziekenhuis en combineert dit met een verblijf in het woonzorgcentrum. Een primeur waarvoor hogeschool Odisee, het OLV Ziekenhuis en de stad Aalst de handen in elkaar sloegen. In ruil voor haar verblijf gaat de studente ook als vrijwilliger aan de slag in het woonzorgcentrum. De gemiddelde leeftijd in WZC Mijlbeke is sinds 11 februari drastisch gedaald. De jongste, weliswaar tijdelijke, bewoonster is nu een vlotte twintiger. Finse studente verpleegkunde, Henna Mettala, zag het wel zitten om tijdens haar stage in het OLV Ziekenhuis op kot te gaan in WZC Mijlbeke. Kort bij de deur en ideaal voor een gepassioneerde zorgmedewerker in spé.

Hogeschool Odisee, het OLV Ziekenhuis en de stad sloegen de handen in elkaar om alles praktisch te regelen. Als inrichter van de opleiding verpleegkunde faciliteerde de hogeschool de stage en staan ze in nauw contact met hun Finse collega’s waar Henna haar opleiding volgt. In het OLV Ziekenhuis loopt Henna dagelijks stage als verpleegkundige. De eerste zes weken in het operatiekwartier, de volgende zes weken op de spoedafdeling. Zit die dagtaak erop, dan gaat ze nog een uur aan de slag als vrijwilliger in het woonzorgcentrum. Dat als tegenprestatie voor haar verblijf in het woonzorgcentrum.

Schepen Sarah Smeyers: “Iedereen was onmiddellijk enthousiast. Het is een verrijking voor de bewoners en het personeel van het WZC, een extra aantrekking middel om buitenlandse studenten hier stage te laten lopen én voor de studenten een totaalbeleving in de zorg.” Voor Henna kan haar stage alvast niet stuk: “In het woonzorgcentrum is het echt super leuk. Ik heb hier alles wat ik maar kan wensen. Mijn eten staat klaar en als ik iets nodig heb, hoef ik het maar te vragen. Ze gaan zelfs een fiets voor me regelen, zodat ik niet altijd de juiste bus moet zoeken. Ik leer veel bij over het omgaan met mensen en ik probeer de verpleeg- en zorgkundigen te helpen.”

Na een maand inwerken vonden de bewoners het de hoogste tijd om Henna wat typische Aalsterse woorden bij te brengen. Gewapend met foto’s en bijgestaan door personeel om waar nodig wat te vertalen, gaf een groepje enthousiaste bewoners hun eerste cursus ‘Oilsjters’. En de koffie, die mocht uiteraard niet ontbreken!

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *