Fietspaden worden heraangelegd op de Provincieweg (N46)…

Op maandag 28 september start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden tussen het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. Het verkeer richting Zottegem kan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Aalst en fietsers rijden om. De betonnen fietspaden op de Provincieweg (N46) worden vernieuwd. Vanaf het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem krijgen de fietspaden langs beide zijden van de weg een nieuwe asfaltlaag. Ook de putdeksels in de fietspaden worden vernieuwd. Deze ingreep zorgt voor de veiligheid en een beter rijcomfort van de fietsers.

De werken situeren zich op de Provincieweg (N46), d.i. vanaf het kruispunt Vierwegen tot net voorbij de kerk van Hillegem. Op het kruispunt zelf wordt er niet gewerkt. De werken starten op maandag 28 september en zullen ongeveer een maand duren, d.i. tot midden oktober. Tijdens de werken gaat de Provincieweg (N46) dicht voor het gemotoriseerd verkeer richting Aalst en voor fietsers. Zij volgen een omleiding. Het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem kan de Provincieweg (N46) wel gebruiken.

Het verkeer richting Aalst wordt omgeleid via de Europaweg (N42), Leenstraat, Hoogstraat, Groenlaan, Stationsstraat en zo terug naar de Provincieweg (N46). (Opgelet: tijdens de oktoberkermis en jaarmarkt in oktober zal deze omleiding tijdelijk verlegd worden. Daarover wordt later gecommuniceerd.) Fietsers rijden om in de beide richtingen, via de Stationsstraat, Mergellaan, Ternatstraat en de Perrestraat. De zijstraten in de werfzone zijn afgesloten van de Provincieweg. Het kruispunt Vierwegen blijft open.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *