Felle verkeersdrukte in de Vaartstraat baart Groen zorgen…

Oppositie partij Groen blijft vragende partij om opnieuw in te richten als enkel richting zoals initieel was voorzien in het circulatieplan. Die situatie was veel veiliger voor voetgangers en fietsers, toch 1 van de prioriteiten van het circulatieplan. De reden om opnieuw dubbel richting in te voeren blijft zeer vaag. Want alle adviezen zowel van de Lijn als de eigen stadsdiensten hiervoor waren negatief. Ook een onderzoek naar onveilige kruispunten in Vlaanderen en het veloveilig initiatief van DPG media bracht dit punt naar voor als zeer onveilig na aanpassing van de verkeercirculatie.

De evaluatie van deze maatregel die beloofd werd voor juni 2023 is nog steeds niet uitgevoerd. Dit wegens een beperkte personeelsbezetting bij de dienst mobiliteit bleek na een vraag van Groen fractieleider Lander Wantens op de gemeenteraad in juni . Ook over de vraag over een definitieve evaluatie van het volledige circulatieplan kwam er vanuit de meerderheid geen antwoord.

De partij Groen zal op de gemeenteraad van september het college opnieuw interpelleren over de kwestie.  De huidige onveilige situatie door de wijziging bij het Atheneum toont nogmaals aan dat de beslissing om opnieuw twee richting in te voeren de foute was, besluit Wantens.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *