Etenswaren dreigen verloren te gaan door coronavirus…

In vele steden en gemeenten moesten donderdag alle winkels die niet ingeschreven staan onder de voedingssector de deuren sluiten. Deze maatregel werd genomen door de federale regering i.s.m de Nationale veiligheidscel. Hierdoor werden ook alle detailhandels zoals Hema, Kruidvat, Wibra, Action en Zeeman, genoodzaakt de deuren te sluiten. Deze winkel werden dan ook nog niets vermoedend begin van de maand bevoorraad met tal van etenswaren, bedoeld om te verkopen voor de komende Paasdagen.

Een spijtige zaak als je weet dat deze winkels nog voor zijn minst gesloten moeten blijven t.e.m. 5 april. De kans zit er dik in dat deze maatregel nog wordt verlengt. Vandaar dat alle voedingswaar die in de winkels gestockeerd ligt, dreigt verloren te gaan gezien de houdbaarheidsdatum. Het zou misschien geen slechte zaak zijn dat de verantwoordelijken uit de verschillende winkels deze voedingswaren, waaronder veel chocolade paaseieren en koekjes zouden wegnemen. Er zijn in de wereld tal van kansarme kinderen, die nog nooit Paaseieren kregen tijdens de feestdagen rond Pasen. Deze voedingswaren zou men beter wegschenken aan tal van goede doelen in ons land.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Etenswaren dreigen verloren te gaan door coronavirus…

  1. Bellemans Geert schreef:

    vind ik een zeer goeie zaak dat ze alles naar een plaats brengen, en zo kan dit verdeeld worden.Maar er moet wel op toe gezien worden dat het niet verkeerd loopt en in verkeerde handen valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *