Esplanade, een parking op los zand…

Uit cijfers die Groen raadslid Lander Wantens liet opvragen blijkt dat de bodem waarop de stad de Esplanadeparking wil laten bouwen bestaat uit los zand. Tot 14 meter diep betreft het een zandgrond en is deze verzadigd met water. Je zou dus kunnen stellen dat de stad een parking op een moeras wil bouwen. Bovenal een zeer duur moeras van 6,3 miljoen euro. In tijden van budgettaire krapte en besparingen is dit onverantwoord. Niemand in Aalst is vragende partij voor een duur project dat massa’s geld kost, zo hebben meer dan 200 omwonenden samen een bezwaarschrift ingediend. Ook zal de bouw van een ondergrondse parking heel hinder met zich mee brengen en zal het extra verkeer aantrekken in het centrum van onze stad. Het gevolg hiervan dat luchtkwaliteit nog verder zal dalen en onze stad is al de slechtste leerling van de klas (cfr het rapport van curieuzeneuzen). Ook zal dit zorgen voor meer files in het centrum en bijgevolg een hogere CO2 uitstoot.

Uit cijfers die groen raadslid Wantens liet opvragen blijkt ook dat er geen structureel tekort is aan parkeerplaatsen in Aalst. Zelf op piekmomenten is er nog voldoende parkeergelegenheid zo blijkt. Met de bouw van de parkeertoren aan het stationsplein (900 plaatsen) gelegen op slechts 400m van het Esplanadeplein komt er in de buurt zelf een pak extra parkeerplaatsen bij. De stad heeft al 120 000 euro uitgegeven aan het project, tijd om te kiezen voor een toekomstgericht project dat gedragen is door de buurt en de Aalstenaar. In plaats van nog meer belastinggeld te investeren.

De stad wil een groen plein bovenop de parking. Wel dat groene plein bestaat al vandaag de dag. Meer dan 20 volwassen bomen geven schaduw en zuurstof aan de buurt. Oppositie partij Groen wil dat de stad de plannen voor een ondergrondse parking aan het Esplanadeplein opbergt. Wij willen een bovengrondse her aanleg van het plein met behoud van de bestaande bomen, een vereenvoudiging van de huidige verkeerssituatie, meer ruimte voor voetgangers en fietsers en met respect voor de bewoners en handelaars in de omgeving. Dit zal veel goedkoper zijn en de hinder voor de omgeving sterk beperken zo besluit Groen fractieleider Wantens.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *