Er komt terug een BK wielrennen in Liedekerke…

De raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB), kende het kampioenschap voor jongens en meisjes nieuwelingen toe aan vzw De Liedekerkse pijl. Het bestuur van de Wielerclub zal zich inzetten voor de organisatie van de wielerwedstrijd. De club heeft heel wat ervaring in het organiseren van allerhande wielerwedstrijden. De Liedekerkse Pijl vzw – opvolger van vzw Sport en Vermaak – organiseren sinds 1970 jaarlijks de wielerwedstrijd “De Liedekerkse Pijl”. In 2021 viert de vzw haar 50 jarige jubilee.

In het verleden mocht de club verschillende kampioenschappen organiseren: 1990 Kampioenschap van de Provincie Brabant voor Beroepsrenners – Dirk De Wolf 1993 Kampioenschap van de Provincie Brabant voor Beroepsrenners – J.Marie Wampers 1994 Belgisch Kampioenschap voor Beroepsrenners – Wilfried Nelissen 2006 Belgisch Kampioenschap voor Junioren -Ward Vandekerkhoven 2006 Belgisch Kampioenschap voor Dames Elite – Veronique Belleter 2016 Belgisch Kampioenschap voor Aspiranten – jongens en meisjes 12-13 en 14 jarigen 2018 Belgisch Kampioenschap voor Nieuwelingen – Jongens & meisjes – 1ste en 2de jaars In 2020 was voorzien om het BK Aspiranten in Liedekerke te organiseren (zoals in 2016) maar de coronapandemie beslisten er anders over. In 2007, 2011 en 2018 was de wedstrijd een rit in de Ronde van Vlaams-Brabant. In 2001 organiseerden ze tevens de tijdrit van de Ronde van Vlaams – Brabant. Van 2012 tot 2015 sloot de club aan in het circuit van de Lotto – Beker van België voor Elite zonder contract en Beloften.

De evaluatiedocumenten van de Wielrijdersbond en veiligheidsdiensten zijn steeds zeer lovend. De organisatie van de wedstrijd loopt op wieltjes. Veel aandacht gaat uit naar een perfecte organisatie waarbij veiligheid steeds prioriteit is, zowel voor deelnemers, volgers als toeschouwers. De wedstrijddag zal in twee onderdelen plaatsvinden, de eerste en tweede jaar nieuwelingen rijden verschillende manches. Het parcours is nog niet gekend. Liedekerke volgt de gemeente Affligem op dewelke de wedstrijden in 2021 hals over kop mochten organiseren. De jaarlijkse Affligem Classic diende als BK in het corona jaar.

Meer info kun je terugvinden op www.liedekerksepijl.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *