Er komt dan toch geen regenboogzebrapad in Aalst…

De Aalsterse gemeenteraad van 21 december debatteerde en stemde over het voorstel van Vooruit fractievoorzitter Sam Van de Putte om in te gaan op het voorstel van het Agentschap Wegen en Verkeer om op een van de gewestwegen een regenboogzebrapad aan te leggen. De N-VA fractie noemde het voorstel “een cascade”, “iets wat we laten voor rekening van AWV” en zei dat het hen niet interesseerde wat andere steden en gemeenten hierin beslissen. “Het is onbegrijpelijk dat de Aalsterse N-VA dit voorstel niet kan of wil steunen terwijl diezelfde partij vanuit het Vlaams Gewest, via AWV, een aanbod doet aan de lokale besturen. De Minister-President en de Vlaamse Regering denken dus, in tegenstelling tot de Aalsterse N-VA fractie, niet dat met de aanleg van een regenboogzebrapad de bal te ver doorslaat” zegt Sam.

Het debat waarbij Van de Putte wees op de tweespalt tussen wat N-VA op Vlaams niveau steunt en lokaal afblokt werd om 1u ’s nachts gevolgd door een schorsing van 25’ voor overleg tussen de meerderheidspartijen. “Het is duidelijk dat de Open VLD fractie hierin gewrongen zit in een bestuursmeerderheid waarin N-VA dreigt om dossiers te blokkeren indien de partij zou ingaan op het voorstel van haar eigen minister. Je kan je ook afvragen hoe lang Burgemeester D’Haese en zijn fractie zich nog als voetveeg van Karim Van Overmeire laten gebruiken aangezien die al aangaf zich in 2024 niet meer aan de kiezer te presenteren” stelt Van de Putte.

Dat CD&V fractievoorzitter Iwein De Koninck vroeg om een hoofdelijke stemming deed nog eens extra pijn. 1/3 van de aanwezige raadsleden ging akkoord om die hoofdelijke stemming te laten plaatsvinden. Die eindigde in een triest schouwspel waarbij het voorstel door de N-VA en Open VLD meerderheid, gesteund door de Vlaams Belang raadsleden, werd weggestemd. 20 raadsleden stemden tegen, 13 stemden voor.

“Dit is een pijnlijke stemming in de geschiedenis van de Aalsterse gemeenteraad. Onze stad is zo de enige centrumstad zonder regenboogzebrapad. De enige die zelfs, wanneer het aangeboden wordt door AWV en het de stad geen geld kost, de vraag naar een regenboogzebrapad afblokt. Dit is écht teleurstellend” besluit Van de Putte. De Vooruit fractie verliet na de stemming, samen met de CD&V en de Groen fractie dan ook de gemeenteraad.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *