Er komen opnieuw ‘Parkfeesten’ in het stadspark van Aalst…

De parkconcerten in Aalst hadden nood aan een nieuw verhaal. Met Maspoe werd een lokale partner gevonden, die inzet op lokale betrokkenheid, communicatie en een ijzersterke programmatie om deze zomer de parkconcerten weer bovenaan ieders agenda te krijgen. “Als jongere ging ik zelf ook vaak naar de parkconcerten, maar vaak wist ik zelfs niet wie er kwam optreden. Het was gewoon al leuk om wat mensen terug te zien in de vakantie.” aldus Kim Barbé van Maspoe. “Wij willen meer en hopen met verschillende goede optredens een beetje meer festivalsfeer in het verhaal te krijgen.”

Om te breken met de traditie en een nieuwe schwung in het verhaal te steken gaan de parkfeesten – de nieuwe naam voor de parkconcerten – voortaan door op een donderdag. “We geloven erin dat donderdag een goede dag is om de parkfeesten te herlanceren en wie weet – nadien nog het centrum in te trekken ook. Wij houden ons immers aan het sluitingsuur.” “Met de Parkfeesten wil Aalst ook de lokale kaart trekken. Lokaal talent een podium geven op een attractieve weekdag (donderdag) waarbij ook lokale verenigingen, handelaars, ondernemers hun plaatsje kunnen vinden, is voor de stad een prioriteit waar we graag op inzetten.  Het is uitkijken naar een bruisende zomer in het Park waar je onder vrienden en kennissen kan genieten van een optreden en lekker drankje en/of hapje.” Aldus Jean-Jacques De Gucht.

Met de sterke programmatie verwachten we veel volk op de been te brengen richting ons mooie, gezellige en veilige stadspark. Het wordt dus niet alleen “the place to be” om elkaar eens terug te zien in de zomermaanden, de optredens zelf gaan ook de moeite zijn, met voor ieder wat wils. We openen op donderdag 7 juli met als hoofdact Mama’s Jasje. Het voorprogramma wordt gebracht door de Aalsterse groep Tot Morgen. Twee weken later, op donderdag 28 juli staat wat meer rock op het programma met een tribute avond. Op donderdag 4 augustus starten we met BOBBY! Met onder andere Aalstenaar Aaron Blommaert, bekend uit Familie, gevolgd door Willy Sommers met live band. Afsluiten doen we op donderdag 11 augustus met de ster van het moment, Camille, bekend als winnares van The Masked Singer en oa. met haar optreden in Liefde voor muziek. Met Bram en Lennert zullen lokale helden er een onvergetelijke avond van maken.

Uiteraard blijven de parkfeesten volledig gratis. We hopen echter dat de mensen ons steunen door iets te komen eten en drinken bij ons. Artiesten, zoals Camille, Willy Sommers of Mama’s Jasje zijn vaak ook te vinden als “betalende” optredens. Wij bieden ze volledig gratis aan en hopen dat de mensen dit appreciëren. We voorzien ook kinderanimatie en uitgebreide mogelijkheden om ook iets te eten via diverse foodtrucks.

Daarnaast kunnen verenigingen, die graag een centje bijverdienen, zich melden om een taakje waar te nemen op de parkfeesten. Alsook mogen foodtrucks zich nog melden via e-mail naar leden@maspoe.be

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *