Er is dan toch een beetje KRASJ te zien in Ninove…

Een geheime tip voor een slentertocht door de wortelstad Ninove in coronatijd. Tijdens de afgeslankte tweede editie van KRASJ stellen kunstenaars toch een stukje tentoon. In een leegstaand huis naast de bibliotheek (Despauteerstraat) presenteert Koenraad De Smet zijn fotoreeks ‘There’s always a way out of this place’. Koenraad De Smet maakt zwartwitfoto’s van landschappen en gebouwen die hij aantreft in zijn directe omgeving en op reis. Elke foto is een dermate nauwkeurige uitsnede dat het abstractie wordt. Het beeld blijft herkenbaar maar verrast de kijker door structuren, texturen, ritmes en details die we normaal over het hoofd zien.

Wat verderop, op de abdijparking aan het eind van de De Vlaminckstraat, verjaagt het kunstenaarsduo Robbert & Frank Frank & Robbert onze ‘pandemiemiserie’ met de installatie GA WEG, LEED VAN DE WERELD. De tekst is bedoeld om (onbewust) door zoveel mogelijk mensen gelezen te worden, waardoor hij als een mantra in het universum zal vibreren, dupliceren en alsmaar winnen aan kracht. Uiteindelijk zal hij effectief ingrijpen in de wereld en het leed wegnemen.

Beide werken zijn onderdeel van KRASJ, ‘Het kind in u’. KRASJ is voorlopig uitgesteld. Maak een digitale wandeling langs het parcours actuele kunsten op www.ninove.be/krasj5

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *