Enkele rode brievenbussen sneuvelen ook in Geraardsbergen…

Net als de meeste steden en gemeenten in onze Denderstreek, zal nu ook de stad Geraardsbergen en een groot deel van zijn gemeenten slachtoffer worden van het wegnemen van enkele rode brievenbussen door Bpost. Kersvers gemeenteraadslid Patrick De Bodt (sp.a) stelde afgelopen gemeenteraad een vraag aan Guido De Padt over het verdwijnen van enkele rode brievenbussen in het straatbeeld. In concreet verdwijnen er in totaal 6 rode brievenbussen in het centrum van Ophasselt, Onkerzele, Overboelare, Idegem en Smeerebbe-Vloerzegem.

“Doorheen de jaren zijn ze tot het straatmeubilair gaan behoren ,de rode brievenbussen van Bpost” aldus Patrick De Bodt. Bpost kondigde onlangs een daling van het aantal rode brievenbussen aan. Ook enkele deelgemeenten van de stad Geraardsbergen zullen binnenkort een rode brievenbus moeten inleveren. Smeerebbe-Vloerzegem zal zelf de enige brievenbus die ze nog hebben moeten inleveren. Het zal voor deze inwoners niet meer mogelijkheid zijn om hun brieven dichtbij huis te posten.

Het zijn voornamelijk oudere mensen, en dus vaak ook minder mobiele mensen, die brieven versturen via Bpost. Het is dan ook bijzonder jammer dat deze mensen zich nu verder moeten verplaatsen, als ze dit al kunnen. Patrick De Bodt riep onlangs op dat de stad Geraardsbergen zou onderhandelen om de nabijheid van een rode brievenbus in elke deelgemeente te blijven garanderen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *