Els Cosyns (Open Vld) verlaat de politiek in Denderleeuw…

Volgens Guy Van Dalem, voormalig Gemeenteraadslid Open Vld en gewezen Ocmw-Voorzitter in Denderleeuw, en Bart Eeman, gewezen Open Vld ondervoorzitter ook in Denderleeuw leidt het ontslag van Els Cosyns, gemeenteraadslid in Denderleeuw, tot de politieke ondergang van de Open Vld binnen de gemeente. Open VLD Denderleeuw heeft sinds de jongste gemeenteraadsverkiezingen nog maar weinig te zeggen gehad binnen het bestuur van de gemeente en zal sowieso de komende jaren nog minder te zeggen hebben. Nadat eerst Guy Valckenier als verkozene in de gemeenteraad kort na de verkiezing ontslag nam, houdt nu ook Els Cosyns het finaal voor bekeken en stapt uit het bestuur.

Noch Guy Valckenier, noch Els Cosyns kregen ooit de kans bij de Lijst van de Burgemeester (LVB) om voor Open VLD schepen te worden. Toch steunden zij van bij de start de bestuursmeerderheid van LVB, CD&V en Groen, met de belofte dat vanaf begin 2021 het voorzitterschap van de gemeenteraad in Open VLD handen terecht zou komen. Maar door het ontslag van Cosyns ligt ook deze belofte helemaal aan diggelen en blijft de huidige gemeenteraadsvoorzitter gewoon verder zetelen tot het einde van de legislatuur. “Het is dan ook spijtig en intriest nu te moeten vaststellen dat voor loze beloften en met de steun van Open VLD nationaal, net voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, het lokaal Open VLD-bestuur door Cosyns en Valckenier opzij gezet werd, zegt Guy Van Dalem.

De deelname van Open VLD aan LVB resulteerde in een catastrofaal resultaat voor de Denderleeuwse liberalen. Door het recente ontslag van Cosyns wordt dit alleen nog maar erger. Het in 2018 opzij gezette lokaal Open VLD-bestuur met oa. Guy Van Dalem als gemeenteraadslid en Bart Eeman als ondervoorzitter van de partij, moet nu vaststellen dat de toen veroorzaakte heibel door Cosyns en Valckenier alleen maar verlies voor de liberalen opgeleverd heeft.

Ondertussen zorgde het huidig College van Burgemeester en Schepenen er wel voor dat de kadastrale factuur voor de inwoners recent drastisch verhoogde, de huisvuilfactuur voor de inwoners vanaf volgend jaar gemiddeld duurder zal worden door een nieuwe overeenkomst tussen de gemeente en ILVA, en dat het nieuw ingevoerde circulatieplan in de wijk “Leeuwbrug” een groot deel van de plaatselijke bevolking op stang jaagt.

De Open VLD Denderleeuw heeft in deze beslissingen blijkbaar niets te zeggen gehad en heeft nu ook door haar politieke ondergang de kans verkeken om nog verder iets positiefs te betekenen voor de inwoners van Denderleeuw, Welle en Iddergem. “Tientallen Denderleeuwse partijleden hebben ondertussen hun lidmaatschap bij Open VLD opgezegd en nog velen zullen hoogstwaarschijnlijk volgen”, aldus Van Dalem en Eeman.

 

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *