Eerste talentenshow van GO! Denderleeuw groot succes…

De talentenshow van GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw was een schot in de roos. Het was de eerste keer dat de school afstapte van een traditioneel schoolfeest met enkel dansjes.  “Onze kinderen hebben een waaier aan talenten getoond”, zegt een fiere directeur Peter Van Hove. De school wil niet alleen tijdens de lessen alle kinderen laten schitteren. De grote sportzaal van de school was het decor voor 3 voorstellingen van om en bij de 300 bezoekers per voorstelling. De koos ervoor gekozen om per leergroep een voorstelling te organiseren. Voor en na elke voorstelling konden de bezoekers in de refter terecht voor een hapje en een drankje. “We kregen om en bij de 900 ouders, grootouders en sympathisanten over de vloer”, vertelt Van Hove. “Veel mensen waren verrast over de diversiteit aan talent in onze school!”

Danstalent was voldoende te zien, maar daarnaast kon het publiek ook genieten van moppentappers, hockey- en voetbaltalent, goochelaars, muzikanten, zangers, … “Er waren kinderen die twee maanden geleden nog geen viool van dichtbij hadden gezien en nu stonden ze als virtuozen op het grote podium van de school”, zegt juf Bianca van leergroep 3. De school kreeg al mails van ouders om te bekijken of er na schooltijd muziek- en dramalessen kunnen worden gegeven.

En die vraag zal niet onbeantwoord blijven. De school pakt volgend schooljaar uit met nog meer activiteiten na schooltijd. “Momenteel kan je in onze school naar de opvang, naar de taalles, naar sportactiviteiten en naar de leerklas”, zegt Van Hove. “Volgend jaar willen we dat fors uitbreiden met creatieve activiteiten. We zoeken naar mogelijkheden om werk te maken van een brede school waar kinderen ook hun naschoolse activiteiten kwalitatief kunnen beleven.”

De basisschool van het Atheneum heeft ondertussen al heel veel ervaring om kinderen uit te dagen op hun niveau en daarbij rekening te houden met hun talenten. “Door dat te doen, merken we dat kinderen grote stappen vooruitzetten. Kinderen die het om een of andere reden moeilijk hebben, krijgen bij ons de beste begeleiding. Ook ouders van hoogbegaafde kinderen kiezen heel bewust voor onze school”, besluit Van Hove. “Alle kinderen laten schitteren is ons vak, is niet voor niks de baseline van onze school.”

Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *