Eerste schepen Laurent Volckaert door burgemeester aan de kant geschoven…

Het rommelt al geruime tijd binnen N-VA Haaltert. Een paar weken terug kwam de discussie nog in het nieuws, nadat er tijdens de laatste week voor dat er een motorcross zou plaats vinden in Heldergem, de vergunning werd ingetrokken. Niet naar de zin van eerste Schepen van Sport Laurent Volckaert. Dit zou allemaal te danken zijn aan Natuurpunt Haaltert, waar de echtgenote van Schepen Phaedra Van Keymolen van CD&V de plak zwaait. Dit evenement nog tijdens de laatste week afblazen was voor de Haaltertse Schepen van Sport een kaakslag in het gezicht. Tijdens een stemming onthield Veerle Baeyens zich, en dat voelde voor Schepen Volckaert aan als een mes in de rug steken van uw eerste Schepen.

Intussen waren de plooien nog altijd niet glad gestreken, en heeft men terwijl Schepen Laurent Volckaert met een weekje verlof was, met de partij bij elkaar gekomen, om een motie van wantrouwen in te dienen, die nu maandag eerstkomende op de agenda geplaatst wordt tijdens de gemeenteraad. Hierdoor verliest Laurent Volckaert wellicht zijn mandaat als Eerste Schepen binnen het Lokaal Bestuur van Haaltert. Hij zou opgevolgd worden als Schepen van Sport door Tom Sorgeloos (N-VA). Het mandaat van Eerste Schepen komt in handen van Pheadra Van Keymolen ‘CD&V).

Schepen van Sport Laurent Volckaert is niet van plan om alles zomaar op te geven. Hij zal na de beslissing van de gemeenteraad een persconferentie houden samen met zijn advocaat om meer uitleg te geven. Ze zijn nog niet van mij vanaf, want binnen twee jaar kom ik gegarandeerd opnieuw op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het zal niet meer met N-VA zijn maar eventueel met een eigen lijst”, besluit Volckaert.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *