Eerste Beurs van de Sociale Economie in Denderregio…

Ondernemers in overleg Persregio DenderMorgen, respectievelijk donderdag 7 december 2017, stellen de verschillende sociale ondernemers uit de regio voor het eerst gezamenlijk hun uiteenlopend aanbod aan diensten en producten voor. Tussen 16 en 20 uur kunnen de bezoekers in het Stedelijk Trefcentrum aan het Keizersplein in Aalst ontdekken wat de sociale economie allemaal te bieden heeft voor andere verenigingen, organisaties en bedrijven uit de reguliere economie. De standhouders van De Loods, de Fietserij, Steunpunt Welzijn, Groep Intro, Goed Wonen en de kringwinkels Teleshop en ’t Vierkant richten zich in eerste instantie op lokale besturen, scholen, woonzorgcentra en bedrijvenverenigingen. Zowel op gebied van groenwerk, renovatie en mobiliteit als op vlak van logistiek, administratie en bio kunnen de sociale ondernemingen namelijk een meerwaarde betekenen voor de reguliere ondernemingen en organisaties.

“Deze beurs wil aantonen dat de sociale economie zoveel meer is dan bijvoorbeeld enkel de kringwinkel of een sociaal restaurant”, zegt Katrien Beulens (CD&V), Aalsters Schepen van Economie. “Sociale ondernemers kunnen andere bedrijven en organisaties ontlasten door bv het groenonderhoud of de verdeling van drukwerk op zich te nemen. Bovendien geven ze op die manier ook een ecologische toets aan hun werking en dragen ze hun steentje bij aan de tewerkstelling van kansengroepen.”

Deze beurs wordt georganiseerd door de interlokale vereniging HANDEL Samen en Sociaal, waarbij HANDEL staat voor de deelnemende gemeenten Haaltert, Aalst, Ninove, Denderleeuw, Erpe-Mere en Lede. Het doel van deze vereniging is de sociale economie en de sociale tewerkstelling in eigen streek te versterken.

(Foto: Stad Aalst)

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *