Eerst digitaal aanmelden en nadien inschrijven in basisscholen van Erpe-Mere…

In de gemeente Erpe-Mere starten alle basisscholen (kleuter- en lager onderwijs) met één centraal aanmeldingssysteem voor schooljaar 2023-2024. Dit wil zeggen dat kinderen die naar een basisschool in Erpe-Mere willen gaan zich eerst digitaal moeten aanmelden vooraleer ze zich kunnen inschrijven. Het aanmeldingssysteem is het gevolg van een nieuwe wet die alle kinderen een gelijke kans wil geven om naar de school van hun voorkeur te kunnen gaan. Bovendien laat het scholen toe om de klasgroottes beheersbaar te houden door vooraf hun maximumcapaciteit te bepalen per leeftijdsgroep of leerjaar. “Het onderwijs in Erpe-Mere kent een boost en dat is positief natuurlijk. Daar willen we alvast op anticiperen zodat kamperen aan de schoolpoort in Erpe-Mere alvast niet hoeft”, zegt schepen van Onderwijs, Dries Hostens.

Hoe werkt het aanmeldsysteem? Eerst gaan de ouders op zoek naar de school die het best past bij hun kind. Ze zijn hierbij niet beperkt tot één school, ze kunnen tot wel zes scholen aanduiden. Wanneer ouders hun keuzelijstje hebben samengesteld kunnen ze vanaf 28 februari (9.00 uur) tot en met 21 maart 2023 (16.00 uur) hun kind digitaal aanmelden en hun voorkeur doorgeven. Ten laatste op 21 april verstuurt het systeem een email naar alle ouders met het inschrijvingsticket van een school uit de voorkeurslijst. Belangrijk hierbij om te weten is dat het kind daarmee enkel is aangemeld, maar nog niet definitief ingeschreven. Inschrijven kan vanaf 24 april 2023 tot en met 15 mei 2023 in de toegewezen school. Ouders die geen inschrijvingsticket krijgen, komen op een wachtlijst en kunnen in geval van vrije plaatsen alsnog inschrijven binnen de geldende capaciteitsbepaling voor een leeftijdsgroep of leerjaar.

Ouders met kinderen geboren in 2021 ontvangen in de loop van deze week per post een infobrochure. De infobrochure kan je ook digitaal raadplegen op de website van de gemeente Erpe-Mere en kan je bekomen via de scholen. De basisscholen organiseren voor en/of tijdens de aanmeldingsperiode infomomenten op school. Ouders kunnen dan kennis maken met de scholen van hun voorkeur om weloverwogen hun keuze te maken.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *