Eendracht Aalst laat nu ook eigen bier brouwen…

Na de Eendracht Aalst Gin is er nu ook een eigen clubbier dat de naam Zwazi meekreeg. Het is een Belgisch ambachtelijk blond bier (6%), genoemd naar hun mascotte en geproduceerd door brouwerij De Graal. “Het idee is werkelijk tussen pot en pint ontstaan zeggen initiatiefnemers Guy Verhoeyen en Katelijn Peetroons. Er werd een proeverij georganiseerd in aanwezigheid van Patrick Le Juste en Paul Moerman, en zij proefden dat het goed was. “De Zwawi past niet enkel bij de naam maar door zijn smaakkleuren ook perfect bij de club,” voegt Guy Verhoeyen er nog aan toe.

De zwarte kleur met zijn kruidige karakter is afkomstig van de Pekko hop. Dit is een Amerikaanse hop genoemd naar de Finse God van de gerst en het brouwen. De witte kleur ontstaat pas op het einde van het brouwproces door de Bramling Cross hop toe te voegen om de bitterheid van het bier af te vlakken door zijn aromatische eigenschappen. Door deze late toevoeging ontstaan fruitige tonen van citroen, zwarte bes, peer, noten, bramen en pruimen. Deze hopvariëteit wordt gekweekt in het Verenigd Koninkrijk en is een kruising tussen een Bramling en het mannelijk zaad van de Manitoban wilde hop.

Het is de combinatie van de kruidige (zwart) en de aromatische (wit) hop die zorgt voor de unieke smaak van onze ZWAWI (zwartwitje). Als supporter van Eendracht Aalst moet je deze zeker geproefd hebben.

(Foto: EA)

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *