Eendracht Aalst en VZW ‘heroes’ gaan samenwerken…

Na de aanslag van 22 maart in 2016 op Brussels Airport kwam onze voorzitter, Kurt Thomas  (veiligheidsagent Zaventem) op het idee om events te organiseren voor de luchthaven gemeenschap. Er kwamen ‘meet and greet’- momenten met bekende persoonlijkheden zoals Sergio Herman en de Rode Duivels. Sedert 2019 groeide er een vzw onder de naam Heroes. Als vereniging willen we, alle mensen die nood hebben aan verbinding, de kans geven elkaar te ontmoeten binnen een ongedwongen sfeer aan de hand van een lezing, een sportwedstrijd of ander event. Als organisatie leggen we het accent op overlevers/nabestaanden van gewelddaden, andere verlieservaringen en mensen in eenzaamheid om het samenhorigheidsgevoel te versterken en hun het gevoel kunnen mee te geven dat ze er niet alleen voor staan.

Naast een unieke signeersessie jubileumboek ‘100 jaar Eendracht Aalst’ op zaterdag 18 januari in Utopia door de Eendracht Legends met oa. Jan Ceulemans, zal de samenwerking bekendgemaakt worden tussen deze traditieclub en HEROES. Eendracht Aalst zal de thuisbasis worden van onze vzw Heroes, waar inspirerende lezingen, ontmoetingen en andere evenementen zullen plaatsvinden.

Onze mensen halen hoop, herwonnen energie, motivatie en erkenning uit onze events (inspirerende lezingen, ontmoetingen en huldigingen) maar omgekeerd zijn onze bekende persoonlijkheden onder de indruk van de innerlijke kracht, levensvisie en -wijsheid van onze mensen die elke dag het beste van zichzelf geven. Het is een wisselwerking waar iedereen mooie, onvergetelijke herinneringen aan zal overhouden. Meer dan ooit beseft elke deelnemer dat je elke dag, elke kans moet grijpen om samen met de mensen die er echt om doen, intenser van het leven te genieten.

We organiseerden reeds inspirerende lezingen met o.a. meester Jef Vermassen, David Van de Steen en Francesca Vanthielen en daarnaast  krijgen we regelmatig uitnodigingen voor sportwedstrijden op het hoogste niveau. We maken geen onderscheid in taal, overtuiging, religie of huidskleur. Iedereen is welkom. Ons verbindend verhaal was zo inspirerend dat strafpleiter Jef Vermassen bereid werd gevonden om peter te worden van onze organisatie. David Van de Steen is onze ambassadeur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *