Een gemeentelijk noodfonds tegen corona…

Het coronavirus treft ons allemaal. Heel wat lokale ondernemers of gezinnen die in tijdelijke werkloosheid staan, moeten het doen met veel minder, terwijl hun kosten doorlopen. Door het wegvallen van activiteiten en evenementen, wordt ook het bloeiend verenigingsleven in Erpe-Mere zwaar getroffen.  En deze crisis stelt de al bestaande ongelijkheden nog meer op scherp, gezinnen in armoede dreigen er door de stijgende prijzen in de supermarkten compleet onder door te gaan. “Om ervoor te zorgen dat de impact van de coronacrisis zo beperkt mogelijk blijft, heb ik voorgesteld dat de gemeente een noodfonds opricht op basis waarvan we samen een ambitieus plan kunnen opstellen om lokaal zo snel mogelijk uit de coronaput te raken,” zegt sp.a raadslid Anja Vanrobaeys.

“Voor dit plan heb ik een budget van 250.000 euro voorgesteld. Ik heb zelf een aantal ideeën om dit plan in te vullen, maar dit gaat niet over ons”, vervolgt ze. “Het gaat om al die mensen uit Erpe-Mere die elke dag hun uiterste best doen deze crisis te overleven. Zij weten best welke maatregelen het meest aansluiten bij wat ze nodig hebben. Ik heb dan ook het gemeentebestuur opgeroepen dit bedrag zo snel mogelijk vrij te maken, zodat op basis hiervan zo snel mogelijk een task force kan worden opgericht die in overleg met de verschillende middenveldorganisaties en adviesraden een plan op maat van Erpe-Mere kan uitwerken. Ik zou graag zien dat daaruit een eensgezind plan van aanpak voor Erpe-Mere vloeit, waarbij we als gemeenteraad tonen dat we samen en unaniem achter onze bevolking, bedrijven, horeca, handelaars en verenigingen staan.

Tot slot wil ik alle inwoners uit Erpe-Mere bedanken om de maatregelen te blijven naleven of om aan de slag te blijven en ervoor te zorgen dat onze maatschappij blijft functioneren in deze moeilijke omstandigheden. Alleen samen geraken we uit deze coronacrisis.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *