Durabrik schenkt 1.000 euro aan Welzijnsschakel Lede…

Gisteren overhandigde Durabrik een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Welzijnsschakel Lede. Deze schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel. De armoedevereniging zal de schenking gebruiken om er (deels) haar maandelijkse ‘groenten- en fruitbabbel’ mee te organiseren. Gezinnen in armoede kunnen er dan langsgaan voor een leuke babbel bij een tas koffie en om er verse groenten en fruit aan een lage prijs aan te kopen. In Lede, waar Durabrik in de spoorstraat 7 extra woningen bouwde, werd gekozen voor Welzijnsschakel Lede. Gisteren kregen Vera Hanssens en Jan Huib Nas, vrijwilligers van de armoedevereniging, de cheque overhandigd door Claudia Callens, directeur gronden van Durabrik.

Welzijnsschakel Lede ondersteunt gezinnen met een laag inkomen op verschillende vlakken. Zo gaat een team van 20 vrijwilligers regelmatig op huisbezoek bij zo’n 125 gezinnen in armoede. Daarnaast worden tal van groepsuitstappen en -bijeenkomsten georganiseerd met als doel om deze families een leuke tijd te bezorgen en om hen uit hun isolement te halen. Ook de maandelijkse ‘groenten- en fruitbabbel’ speelt hier op in.

“Met onze maandelijkse groenten- en fruitbabbel, willen we de families met een laag inkomen in onze gemeente samenbrengen voor een gezellige babbel met een tas koffie. Ze kunnen er eveneens aan een goedkope prijs groenten en fruit kopen. Dit alles vraagt natuurlijk een investering vanuit Welzijnsschakel. Dankzij steun zoals die van Durabrik kunnen we deze momenten mogelijk blijven maken en het verschil maken voor mensen in armoede die zich eenzaam voelen. Daar blijven we voor gaan,”  zegt Vera Hanssens, vrijwilligster bij Welzijnsschakel Lede.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Publireportage. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *