Driekoningen Atom ‘Straffen Toebak wint zangwedstrijd’…

Vandaag is alles vrij stil in Denderhoutem, het is net alsof iedereen gisteren uitbundig driekoningen gevierd heeft. Vandaag kan je hier op klaarlichte dag een moord begaan. In Atom viert men nog driekoningen, iets wat we niet kunnen zeggen van Kerksken, daar was het vrijdag jongstleden niets om naar huis over te schrijven. In Denderhoutem kwamen dit jaar voor de 52ste keer op rij de verklede groepen op straat. Net als de voorbije jaren ook nu weer een flinke prijzenpot van 8.000 euro. Een kinder sterrenworp in de namiddag, en een sterrenworp gevolgd door vuurwerk voor de volwassenen later op de avond.

Zes ingeschreven groepen, waaronder drie kleine en drie grotere groepen, schreven zich in voor de kinderwedstrijd. Bij de volwassenen deden er twaalf groepen mee. Opvallend weinig nieuwkomers. Het is en blijft een vaste waarde, en de meeste leden blijven trouw aan hun verkleedgroep. Er zijn groepen die ondertussen toch al meer dan 30 jaar meedingen naar een plaatsje in de top drie.

Van prijzen gesproken, voor het derde jaar op rij wint Straffen Toebak, die zich bij deze ook Keizerlijke driekoningengroep mag noemen, de wedstrijd. De groepen kregen punten in elf huizen. Iedere groep moest er voor zorgen dat ze op een tijdspanne van zeven uur alle, of toch zoveel mogelijk huizen bezochten, om zoveel mogelijk punten te behalen. De redactie van Persregio Dender stelde zich op in den Borrekent. In het muzieklokaal van de Koninklijke muziekkapel ‘Moed en Volharding’, ontvangt men ook al enkele jaren de verklede groepen. Geniet van de beelden die onze fotograaf schoot tijdens de zangwedstrijd. Groepen die graag in het bezit komen van een groepsfoto, kunnen dit melden via ons gekend e-mailadres. De beelden staan ook online op onze Facebook-pagina in lage resolutie.

Een ding staat vast, het was dit jaar weer dik in orde. De cafébaas uit de Rialto heeft bij de meeste groepen een rol gespeeld in hun teksten. Met Jo op de frigo, en enen zeker Vicky, kwamen meermaals aan bod. Ook de politiekers moesten eraan geloven. Patrick Van Weyenberg en Jeanine Schotte waren kop van jut. De lotto winnaars in café Torenhof werden ook vernoemd, en Laurent Volckaert (N-VA) werd verweten de opening van café De Plesj tegen te houden.

De volledige uitslag ziet er als volgt uit: Wat als de lenige echte 83 joar woaren haalde 132 punten – De misjollen 157,8 punten – Callboys haalden 163,4 punten – De groep Moemelbakkes kregen 169,8 punten – Kaffeklasjers 194,3 punten, Tjonk geweljd kreeg 208,3 punten – Oe zitnjt é kreeg 211,8 punten – De Mottige Mirza’s haalden 225,6 punten. In de top drie zien we De Kerjezenezen op de derde plaats staan met 234,8 punten – op de tweede plaats eindigde Afgetrentj met 242,1 punten – en de grote winnaar dit jaar voor de derde keer op rij Straffen Toebak, de groep behaalde 245,9 punten.

Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *