Doe inspiratie op rond de ‘Week van de Korte Keten’…

De ‘Week van de Korte Keten’ gaat dit jaar door van Van 6 tot 14 juni 2020. Tijdens die week kan iedereen kennismaken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten voor korte keten (vb. hoevewinkel, boerenmarkt, zelfpluk, webshop, …). Elke producent, vereniging of gemeentebestuur kan een actie of evenement organiseren om de korte keten in de kijker te zetten. Geïnteresseerden kunnen naar een inspiratiemoment op donderdag 20 februari 2020 komen of hun activiteit meteen doorgeven op weekvandekorteketen.be.

Negen dagen lang vinden er kleine en grotere activiteiten plaats. Ook in Oost-Vlaanderen. “Bezoekers kunnen er lekkers proeven in hoevewinkels en op streekmarkten, fietsen langs landbouwbedrijven en streekproducenten of zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een demonstratie met lokale producten.” Potentiële organisatoren van activiteiten kunnen ideeën vinden in de inspiratiefiches of op het inspiratiemoment van de Provincie Oost-Vlaanderen op donderdag 20 februari 2020 in Gent. Het inspiratiemoment is ook dé ideale plaats om contacten te leggen met andere organisatoren.

Nieuw in 2020 is de samenwerking met ‘UIT in Vlaanderen’. Elke activiteit wordt geregistreerd in de UITdatabank en getoond op www.weekvandekorteketen.be. Hoe je een activiteit registreert, is te lezen op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten. Bij deelname ontvangt je promotie- en communicatiemateriaal.

Het Steunpunt Korte Keten zet je op weg tijdens de gratis vorming ‘Hoe promoot ik een event op mijn korte ketenbedrijf’? In Oost-Vlaanderen vinden de sessies plaats op 25 februari 2020 (13.00 uur en 19.00 uur) en op 17 maart 2020 (13.00 uur). Vooraf inschrijven via steunpuntkorteketen@ons.be Meer informatie op www.weekvandekorteketen.be/voor-producenten. De Week van de Korte Keten is een organisatie van de 5 Vlaamse Provincies samen met VLAM, de Vlaamse overheid en Steunpunt Korte Keten.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *