Digitale formule van CC De Werf in Aalst slaat aan!…

Cultuurcentrum De Werf uit Aalst creëerde voor zichzelf én het publiek perspectief door resoluut de digitale kaart te trekken. De Top053 was daar in februari een allereerste concrete uitrol van. Twee maanden en ongeveer 20 digitale voorstellingen later kunnen we met meer dan 5000 unieke kijkers spreken van een zeer succesvolle start van een digitaal verhaal dat ook in de toekomst een aanvulling en verdieping op de programmatie zal blijven. De livestream van de volledig Aalsters gekleurde Top053 zorgde voor een muzikale aftrap van jewelste voor het digitaal alternatief van De Werf. De ontstane animo werkte extra inspirerend voor de verdere uitbouw van een zeer gediversifieerd online aanbod. De cultuurhonger werd de afgelopen weken en dagen dan ook gestild met onder andere de Indische dans van Bollylicious, een theatervoorstelling van Pascal Platel, een circusworkshop van Jesse Huygh, comedy met Gunter Lamoot…

Telkens zoeken we zeer bewust naar interactieve formules en toevoegingen. Tijdens de Q&A met Aaron Blommaert en Ella Michiels bijvoorbeeld kon de kijker live vragen stellen en zo van thuis uit actief deelnemen. De jazz-zangeres Tutu Puoane ging tijdens haar optreden in de schouwburg zelf zo ver om tussen elk nummers door een oog te werpen op de live-chatbox en zo het gesprek met het publiek aan te gaan. We werken ook doelgroepgericht. Getuige daarvan zijn het digitale schoolaanbod en de heel enthousiast onthaalde livestreams (i.s.m. andere cultuurcentra) naar zorgcentra waar onder andere Willy Sommers zo langs de digitale poort de bewoners een leuke tijd heeft bezorgd.

‘De Werf werd met haar digitaal aanbod onlangs via een uitgebreide publicatie in Publiq (koepelorganisatie gespecialiseerd in culturele marketing en communicatie) omschreven als een voorbeeld voor de hele sector. Ik kan alleen maar fier zijn op wat het hele team op een korte tijd gepresteerd heeft’ aldus schepen Jean-Jacques De Gucht.

De teller staat momenteel op meer dan 9000 kijkuren en daar zitten naast een grote meerderheid aan Aalstenaars kijkers uit letterlijk alle hoeken van de wereld tussen. ‘Het digitale speelveld biedt enorm veel opportuniteiten die we ook in de toekomst ten volle willen blijven benutten’, aldus directeur Arnoud van Der Straeten.

Via www.dewerfdigitaal.be blijf je op de hoogte van de programmatie. Deze week staat de vertoning van de aangrijpende documentaire ‘Touching Infinity’ (woensdag 14 april om 20.00 uur) met een aansluitend panelgesprek gepland. En dit weekend zenden we in samenwerking met het Stedelijk Museum een liveconcert uit van Nils De Caster en Sara De Smedt vanuit de Sint-Martinuskerk.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *