Derder en De Smet CD&V Lede naar Parlementsverkiezingen…

Voor de Oost-Vlaamse lijst van de federale kamer die getrokken wordt door huidig minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem kreeg onze Leedse Griet De Smet de 11de plaats. Bij de kandidaten voor het Vlaams parlement staat Isabelle Derder op de 14de opvolgersplaats. Twee sterke vrouwen dus die CD&V Lede met enige trots naar de verkiezingen van 26 mei stuurt.

Isabelle Derder is al jaren actief als CD&V gemeenteraadslid en fractievoorzitter van onze partij. Als leerkracht aan het Sint-Gertrudiscollege in Wetteren kent ze de bekommernissen van onze toekomstige generaties. Maar ook het huidige beleid weet ze meer dan gestalte te geven. “Als voorzitter van de verkeerscommissie teken ik mede het beleid uit voor meer veiligheid en voor een betere mobiliteit. En dit steeds met respect voor de leefbaarheid en het landelijke karakter van de omgeving.”

Griet De Smet is opleidingscoördinator aan de Arteveldehogeschool te Gent en zette haar eerste stappen in de politiek tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezingen. “Met bijzonder veel enthousiasme wil ik mijn engagement eveneens op nationaal vlak verder zetten. Mijn zorg gaat vooral uit naar de zorgers: mensen die zich dagelijks professioneel of vrijwillig inzetten voor anderen.” Griet pleit ook voor meer visie in de politiek. “Klimaatmaatregelen op lange termijn voor een leefbare omgeving maar in een sociaal-rechtvaardige context.”

Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *