Denderleeuw laat PV maken voor grondaanvoer Vlamovenput…

Gisteren was er behoorlijk wat commotie op sociale media over het aanvoeren van grond naar de Vlamovenput. “Toen we via de Facebookpagina van het actiecomité Red De Vlamoven vernamen dat er op de Vlamovensite mogelijks verdachte activiteiten plaatsvonden, hebben we direct iemand van onze diensten gestuurd om zich te vergewissen van de situatie ter plaatse. Spijtig genoeg moesten we vaststellen dat er inderdaad door ons niet gekende vergunningsplichtige werken werden uitgevoerd,” zegt Schepen Yves De Smet.

De bevoegde personen van de gemeente Denderleeuw hebben contact opgenomen met de twee bedrijven die actief zijn in de Vlamoven. Volgens hen gaat het om een aantal vrachtwagens ter plekke gewonnen grond die de stabiliteit van de ontginningsweg zou moeten versterken. “Door onze diensten werd echter vastgesteld dat er minstens 20 à 30 vrachtwagens grond voor dit doeleinde werden aangevoerd”, vervolgt De Smet. De gemeente nam dan ook zijn verantwoordelijkheid, en liet door de politie tegen beide firma’s een proces-verbaal opstellen. Het is nu aan de bevoegde instanties om te bepalen of er een sanctie aan beide bedrijven opgelegd wordt.

“Ondanks het feit dat de gemeente geen eigenaar is van de grond en de uiteindelijke beslissing voor het opvullen van de put bij de provincie ligt, proberen we toch een oogje in het zeil houden”, besluit schepen De Smet.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *