Denderleeuw blijft verder openbare verlichting vernieuwen…

Ook dit jaar zal in verschillende straten in Denderleeuw de openbare verlichting vervangen worden door ledverlichting. Recent werd zo de verlichting in de Koopwarenstraat, Theo De Cleynlaan en Landuitstraat vernieuwd. De spoorwegbrug in de Guido Gezellestraat kreeg vorige week dan weer nieuwe led armaturen. Het gemeentebestuur zet hiermee haar masterplan voor openbare verlichting voort. “Het gemeentebestuur investeert op verschillende manieren in de opwaardering van het straatbeeld. Elk jaar neemt het bestuur een aantal straten op in de planning voor vernieuwing van de openbare verlichting. Dit gebeurt in een aantal fases en volgens de prioriteit van de verschillende wegcategorieën. De nieuwe ledverlichting zorgt er voor dat de straten voldoen aan de nieuwe normen volgens het Masterplan Openbare Verlichting dat werd opgemaakt in samenwerking met Fluvius. De verlichting is tegelijkertijd energiezuiniger én helderder”, vertelt schepen voor Openbare werken Jan De Nul.

Volgende straten in Denderleeuw kregen de afgelopen maanden al nieuwe verlichting: Hoogstraat, Parochiestraat, Hoekstraat, V. Witterzeelstraat, A. De Brabanterstraat,  Collegestraat, Maanstraat, Kouterbaan, Bloemlandstraat, Ringlaan, Witte Wilgenlaan, Warandestraat, Lijsterstraat, Hofstraat, Ten Kouter, Spoorweglaan, Tulpenlaan, voetgangerstunnel station en fietsenstallingen, De Nayerstraat, Kemelbrug, Raaplandstraat, Regentiestraat en Hertstraat.

Recent werd dus de openbare verlichting in de Koopwarenstraat, Theo De Cleynlaan en Landuitstraat vernieuwd. “In totaal werden 24 nieuwe led armaturen geplaatst en 18 verlichtingspalen vernieuwd. In de Landuitstraat werden de bestaande armaturen gesaneerd en 45 stuks met ledverlichting aangepast. Deze werken zijn uitgevoerd voor een bedrag van 44.245,88 euro. Deze investering zorgt voor een lagere verbruikskost van ongeveer 38773 euro per jaar en een vermindering van de CO2 uitstoot van zo’n 5,14 ton per jaar. De werken in de Guido Gezellestraat met 8 nieuwe led armaturen zorgt voor een lagere verbruikskost van 82 euro en 0,1 ton CO2”, besluit schepen voor Klimaat en Duurzaamheid Andy Depetter.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *