Dendergalm in Gijzegem officieel voor geopend verklaard…

Op woensdagavond 14 augustus, de vooravond van half oogst, werd in de Aalsterse deelgemeente Gijzegem het nieuwe recreatiedomein Dendergalm officieel voor geopend verklaart. Dit gebeurde bij een hapje en een drankje, heel even verstoort door een regenvlaag, die even snel weer weg was, als dat ze gekomen was. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een balletje te slaan op het spiksplinternieuwe aangelegde golfterrein. De genodigden waaronder Joke De Swaef (Open Vld), Ilse Uyttersprot (CD&V), Anja Vanrobeys (Sp.a), Sam Van de Putte (Sp.a), Vincent Delforge (N-VA), en Katrien Beulens, schepen voor Economie (CD&V), hebben alle 18 holes getest. De uitbaters van dienst zijn Wendy Michiels en Christophe Corthals, alias De Cali, kandidaat Prins Carnaval Oilsjt 2016. Dit koppel werd na beraadslagen, in opdracht van de stad Aalst aangesteld als concessionaris om het centrum te runnen.

Wie zin heeft om eens iets te gaan drinken in een rustige omgeving, een balletje te slaan op de minigolfbanen, en bij een goed gesprek alles weer bij te leggen, kan er elke dag terecht. We geven nog graag even het adres mee, mocht je niet weten waar Dendergalm gelegen is, want het is een beetje uit de drukte van het centrum. Het adres is Meirbeekstraat 12, 9308 Gijzegem, Oost-Vlaanderen. Het nieuw gemeenschapscentrum is vanaf heden dagelijks geopend. Het gebouw beschikt over een geluidsdichte repetitieruimte waar jong talent en gevestigde waarden terecht kunnen voor een repetitie. Boeken doe je via de website van domein Dendergalm.

De ligging van Gijzegem langs de Dender is een belangrijke troef. In de omgeving passeren verschillende wandel- en fietsroutes. Het fietsknooppuntennetwerk (knooppunt Scheldeland 29) loopt op ongeveer 400 m van de hoofdingang van het domein. Aan de andere kant ligt het Notelaarspad (knooppunt Scheldeland 22) dat een fietsverbinding vormt tussen Aalst en Schoonaarde aan de Schelde.

Een unieke belevenis is het minigolfterrein dat in 2019 werd gerealiseerd. Het voldoet aan de Europese norm om wedstrijden te spelen, dus je mag gerust met wat ambitie aan de start verschijnen. Hoe je de 18 holes bespeelt, vind je via de WMF (world minigolf federation). De kleinsten kunnen hun hart ophalen op de natuurlijke speeltoestellen die langs de heuvel en het beekje voor enkele uitdagingen zorgen. Voor de oudere kinderen is er een kabelbaan en een multisportterrein waar ze kunnen voetballen, basketballen, volleyballen, skaten… Of je huurt snel een go-cart in de bar.

Het gemeenschapscentrum beschikt over een zaal van 100 m² om je vrienden en familie uit te nodigen. Je kunt er gebruik maken van de keuken, tafels en stoelen zijn aanwezig indien nodig en je maakt gebruik van alle faciliteiten die dit domein te bieden heeft.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *