Deelsysteem voor kinderfietsen in Aalst…

Fietsen met gezin Persregio DenderFietsdeelsystemen maken kwalitatieve kinderfietsen toegankelijk voor iedereen. Na onder andere Mechelen, Antwerpen en Leuven opent er op 5 mei in Aalst ook een depot van ‘Op Wielekes’, op initiatief van CLW TechniGO! Aalst. ‘Op Wielekes’ is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en opende in 2014 haar eerste depot te Ledeberg. Het project promoot fietsen bij (en met) kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het principe is heel eenvoudig. Als ouder betaal je een beperkte jaarbijdrage. Na het tekenen van een contract, neem je de fiets mee naar huis. Jonge gezinnen die lid zijn, kunnen een loopfiets, een aanhangfiets of een kinderfiets gebruiken. Eventueel onderhoud zit vervat in de prijs. Wordt de fiets te klein voor jouw kind, dan breng je hem terug en krijg je een groter model mee. Je groeit gewoon mee met het aanbod. Bij elke wissel wordt de oude fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Dankzij CLW TechniGO! Aalst komt er begin mei ook in Aalst een depot. De leerlingen uit de  deelrichting fietsmechanica zullen twee maal per maand aan de fietsen werken onder toezicht van de praktijkleerkracht. “Als schepen van mobiliteit en welzijn, kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen. Kinderen groeien veel te snel ‘uit’ een fiets en de aankoop kan vrij duur uitvallen. Dankzij dit ruilsysteem heb je voor een beperkte bijdrage steeds een fiets op maat van je kind, en dan nog eens goed onderhouden ook. We maakten dan ook 1500 Euro vrij voor een mooie opstart”, aldus Dylan Casaer (SD&P).

Wie zelf een kleine fiets in de weg heeft staan, kan terecht op de grote inzameldag en ontvangt meteen één jaar gratis lidmaatschap. Deze inzameldag gaat door op zaterdag 3 februari van 10.00 tot 16.00 uur, in school CLW TechniGO! Campus De Voorstad Welvaartstraat 70, te Aalst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *