De wekelijkse ‘Lokaalmarkt Aalst’ blaast eerste kaarsje uit…

Lokaalmarkt Aalst is een kleinschalige wekelijkse boerenmarkt die elke vrijdagnamiddag wordt georganiseerd  in de lokalen van De Gendarmerie. Op de markt bieden boeren uit de regio en producenten hun producten rechtstreeks aan de klanten aan. Er is ook een drinkbar en kinderhoek. De eerste editie van Lokaalmarkt Aalst vond plaats op 12 januari 2018. “We hebben intussen al vele duizenden mensen uit Aalst en omstreken op onze markt mogen ontvangen”, zegt marktverantwoordelijke Joachim Rummens. “Je vindt bij ons dan ook alles om heel lekker te eten: van vlees en groenten tot brood, zuivel en fruit worden er aangeboden.”

Op vrijdag 4 januari wordt het startschot van de ­­feestmaand gegeven. Elke klant krijgt gratis een kilo appelen. In de bar, die voor de gelegenheid tot 20 uur openblijft, kost een pintje maar 1 euro. Er wordt alleen Belgische muziek gespeeld. En je kan je het bedrag van je aankopen terugwinnen.” Verder staan er elke vrijdag van mei heel wat acties en activiteiten gepland. “Verschillende van onze boeren en producenten pakken uit met acties en promoties. We organiseren een nieuwe editie van Resto Lokaal, waarbij je aan een heel democratische prijs een hamburger met aardappelwedges kan eten. En we hebben nog een paar leuke verrassingen voor onze klanten in petto.”

De organisatoren kijken een jaar na de start tevreden terug. “We zijn ons aanbod blijven uitbreiden en vernieuwen. Heel wat klanten komen elke week terug. En klanten en boeren gaan echt in dialoog met elkaar. Wat kan ik met dit of dat product klaarmaken? Waar komt het vandaan? Daarin onderscheiden we ons sterk van de supermarkt.” Uit een enquête die Lokaalmarkt onder zijn klanten uitvoerde, bleek de kwaliteit echter de belangrijkste reden waarom klanten op de markt kopen. “Groenten in de supermarkt zijn minstens enkele dagen oud”, aldus nog Joachim Rummens. “Bij ons worden ze de ochtend voor de markt geoogst en zitten ze dus nog vol vitamines. En ons brood bijvoorbeeld is puur natuur, zonder bewaarmiddelen of chemische toevoegingen. Op kwaliteit doen we geen enkele toegifte.” Lokaalmarkt Aalst vindt elke vrijdag plaats van 15.00 tot 19.00 uur plaats in de Gendarmerie (Denderstraat 22) in Aalst.

Dit bericht is geplaatst in Economie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *