De Trage Trappers Wandeling in Aaigem werd goed bevonden…

Op zondag 12 september, tijdens Open Monumentendag, duik je in het bijzondere verleden van Aaigem, een deelgemeente van Erpe-Mere, tijdens de Trage Trappers Wandeling. Een Trage Trappers Wandeling is toegankelijk voor iedereen. Ilse Van Den Bossche van gemeente Erpe-Mere legt uit: “Om iedereen het lokale erfgoed te laten ontdekken, stippelden we rond het woonzorgcentrum van Aaigem een korte wandeling uit, met extra aandacht voor buggy- en rolstoelvriendelijkheid. Langsheen het parcours van 3 km ontdek je verhalen over de geschiedenis van het dorp, het klooster, de duivensport en kom je voorbij kapelletjes, een watermolen en zelfs een werkende bakoven.”

“Deze wandeling past perfect in het thema van de Open Monumentendag, inclusie. In Erpe-Mere vinden we het belangrijk om een aanbod te creëren voor iedereen. Deze wandeling is hier een mooi voorbeeld van. De wandeling laat je niet alleen het lokale erfgoed en de natuur ontdekken, maar toont aan dat genieten van cultuur en natuur mogelijk is voor iedereen ” vult schepen Johan Van Vaerenbergh aan.

De bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Vincentius uit Aaigem konden de wandeling samen met enkele jonge families reeds uittesten: “Het is fijn om op deze manier het dorp wat beter te leren kennen ” zegt een bewoner van het woonzorgcentrum. “Het is niet altijd makkelijk om een wandeling te vinden die je vlotjes met de buggy kan doen. Vaak kan je met een buggy enkel langs de grote wegen wandelen”, zegt de mama van Lotte, “Het is fijn om met een buggy op wandel te kunnen in een rustige omgeving en daarbij nog wat cultuur op te snuiven.”

Volgens het animatieteam van woonzorgcentrum Sint-Vincentius is de wandeling een welkom initiatief: “We gaan regelmatig op wandel met onze bewoners. Ze genieten ervan om buiten te zijn en de omgeving te ontdekken. Voor de vrijwilligers en ook voor ons is het niet altijd makkelijk om een rolstoelvriendelijke wandeling te vinden. Fijn dat hier nu extra aandacht voor is.”

De wandeling start en eindigt aan het woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Aaigem, waar een nieuw infobord werd geplaatst. Ilse Van Den Bossche: “De Trage Trappers Wandeling blijft permanent beschikbaar. Daarom kozen we voor een onthaalbord aan het woonzorgcentrum en een erfgoedbord aan de Ratmolen. In de Delestraat op “den Beirg” vind je zelfs een mini-tentoonstelling met een verwijzing naar de duivensport.”

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Sport. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *