De Top 053 is terug met ook een allereerste dansfeest…

Stem nu mee voor de 3de editie van de Top 053. Wie verovert na Technotronic (2021) en Natural Born Deejays (2022) links op de foto te zien, de felbegeerde eerste plaats? Dat ontdek je op zaterdag 1 april in de Foyer van De Werf, of live via de online stream. Aansluitend is er ook een allereerste Top 053 TD, een nostalgische fuif met muziek van de jaren ’80 tot ’00 gebracht door Aalsterse dj’s van vroeger en nu. Cultuurcentrum De Werf gaat opnieuw op zoek naar het allerbeste uit meer dan 50 jaar Aalsterse popmuziek. De uiteindelijke ranglijst van drieënvijftig nummers wordt door online stemmen bepaald. De keuzelijst werd weer duchtig aangevuld en bestaat uit meer dan 200 nummers. Jonas Decleer neemt de presentatie in handen vanaf 17 uur en ontvangt tussendoor verschillende gastsprekers en muzikanten. De Top 053 kan je volgen via de online streaming of live in De Foyer van het cultuurcentrum. Stem mee op www.top053.be.

Aansluitend op de 3de editie van de Top 053 organiseert De Werf ook een allereerste Top 053 TD in zaal Cinema (Hopmarkt, Aalst). Deze thé dansant wordt een nostalgische danstrip door de jaren ’80 tot ’00. De ceremoniemeesters van dienst zijn Aalsterse dj’s van vroeger en nu.

Ons Moeder opent de dansvloer om half tien. Zij was begin jaren ‘80 de allereerste vrouwelijke dj bij Radio Katanga en joeg daar meer dan 10 jaar de beste en nieuwste new wave en indie muziek door de ether. Wie new wave zegt, zegt ook Dj Maxalto. Hij ruilt speciaal voor de Top 053 TD zijn Sinner’s Day Batcave eenmalig om voor zaal Cinema. De jongste telg in de line-up luistert naar de naam Innershades. Zijn kennis en passie voor new beat en aanverwante genres laten niet vermoeden dat hij eigenlijk pas eind de jaren ’80 geboren was.

Tussendoor zullen ook de Natural Born Deejays, de regerende nummers één van de Top 053, het roer over nemen en de brug slaan naar de beste dance muziek. De nacht wordt afgesloten door Tom Leclercq (oud resident dj van o.a. de befaamde Zillion) met een retro house dj-set. Tickets zijn te verkrijgen via www.top053.be.

Naast het stemformulier voor de Top 053 vind je er ook een Spotify-playlist met meer dan 7 uur aan Aalsterse popmuziek ter inspiratie.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *