De prijsstijging in Aquatopia Aalst treft kwetsbare groepen, zegt gemeenteraadslid Cathy Grysolle (Vooruit Aalst)…

Tijdens de gemeenteraad diende Cathy Grysolle van Vooruit Aalst een amendement in om de prijsstijging van het fun-gedeelte van het stedelijk zwembad Aquatopia tegen te houden voor mensen met een kansenpas, kinderen tussen 2 en 12 jaar en G-sporters. Ondanks haar inspanningen, keurde het huidige bestuur de verhoging goed, waardoor de prijs stijgt van 3 euro naar 7,50 euro. Grysolle benadrukt het verschil in visie met de schepen en stelt dat deze prijsverhoging onaanvaardbaar is: “Aalst wil zich profileren als een sociale stad, maar in tijden waarbij de armoede stijgt, ook in Aalst, wordt de ontspanning voor mensen in moeilijkheden ontnomen. Zo wordt het fun gedeelte van ons Aquatopia een privilege voor de middenklasse en de rijkere Aalstenaar.”

De schepen merkte op dat mensen met een kansenpas nog steeds goedkoop baantjes kunnen trekken. Grysolle reageert scherp: “De focus op baantjes trekken alleen is een miskenning van de behoefte aan ontspanning en plezier voor deze kwetsbare groepen. Het gaat om meer dan alleen zwemmen; het fun-gedeelte speelt een cruciale rol in sociale inclusie en welzijn.”

Vooruit Aalst had voorgesteld om voor de volledige groep onder categorie C, inclusief kinderen tussen 2 en 12 jaar en G-sporters, het tarief van 3 euro te behouden. Grysolle dringt er bij het stadsbestuur op aan om zich te heroriënteren op de belangen van alle inwoners: “Deze prijsverhoging vergroot de kloof tussen kwetsbare groepen en de rest van de bevolking. Ontspanning en sport moeten voor iedereen bereikbaar zijn, ongeacht hun financiële situatie.”

Vooruit Aalst roept het stadsbestuur op om deze beslissing te heroverwegen en te zorgen voor inclusiviteit en gelijke kansen voor alle inwoners van Aalst. Het is cruciaal dat deze meerderheid investeert in een betere verdeling van middelen om zo bij te dragen aan het welzijn van alle Aalstenaars.

Deel dit bericht via:
Dit bericht is geplaatst in Politiek. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current ye@r *